Screenshot
REAKCIJE REBIĆA I KOVAČA

VIDEO: ZAKAČILI SE VELIKI PRIJATELJI SALIHAMIDŽIĆ I KOVAČ! NIKO JE ODGURNUO BRACU, A ONDA POKAZAO KAKVA JE VELIČINA: 'Da, bio je penal za Bayern'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. svibanj 2018. 15:14

Ante Rebić odigrao je utakmicu života, s dva gola matirao je Bayern u Berlinu i donio Eintrachtu prvi trofej nakon 30 godina. Niko Kovač tuširao je svoj budući klub, a kako je Rebić djelovao kraj bavarskih braniča poput Ronalda, neće biti iznenađenje ako i njega povede u München.

Eintracht je posustao u završnici Bundeslige, nakon objave Kovačeva prijelaza u Bayern, no na Olimpijskom stadionu u svojem rodnom Berlinu Hrvat je osvojio prvi trenerski trofej. Hollywoodska je to priča o Kovaču i Rebiću kojeg je igrački vratio u život da bi mu se odužio na najbolji način, jurio je kao na motoru, zabio za 1:0, pa u 82. i pobjednički pogodak na briljantan način. Hrvati su bili junaci večeri u njemačkoj prijestolnici.

- Sretan sam što smo osvojili Kup nakon 30 godina. Naša momčad je to zaslužila. Bayern je uvijek favorit, no mi slavimo - govorio je Rebić koji je oduševio navijače.

Rasplet se dogodio u dramatičnoj završnici, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Boateng je napravio prekršaj na Javiju Martinezu, Bayern je mogao dobiti penal za 2:2, no sudac Zwayer nije pokazao na bijelu točku, da bi koju sekundu poslije Gačinović potvrdio pobjedu 3:1.

- Kevin je želio izbaciti loptu, ali je udario protivnika u nogu, imali smo sreće, mislim da je to bio jedanaesterac - vrlo korektno prokomentirao je Kovač.

Okršaj Kovača i Salihamidžića na 1.15 minute

Ne kažemo da ne bi to rekao i inače, da ne ide u Bayern.

Bio je to vrhunac drame u finalu. Minuta do kraja sudačke nadoknade, čeka se odluka suca - hoće li Bayern dobiti najstrožu kaznu za 2:2, što je moglo sasvim promijeniti veliku Eintrachtovu priču. Emocije su bile takve da je u jednom je trenutku čak i zaiskrilo uz teren između Kovača i Hasana Salihamidžića, inače dva velika prijatelja (upravo je Braco, uostalom, i bio glavni zagovornik dolaska Kovača u Bayern). Braco je napao suca, Kovač ga je odgurnuo, ali na kraju je Salihamidžić u izjavi nakon susreta uz osmijeh rekao da nije to bilo ništa ozbiljno.

Na kraju, i Boateng je priznao:

- Udario sam ga, čak sam mislio da je sudio. Uvijek sam iskren.

Pehar je kruna Nikina posla u Frankfurtu. Njegovo djelo i Rebićeva igra nisu zato ništa manje vrijedni.

- Kad stojite zajedno usko, igrate kompaktno, možete nešto napraviti. Lani nismo prošli, uspjeli smo ove godine, zahvalan sam svima koji su nas podržali, posebno u teškim situacijama. Naravno da sam sretan zbog trofeja, ali također i tužan što odlazim - kazao je Kovač.

Bayern je vjerovao da će nametnuti igru do starta, Lewandowski je iz slobodnog udarca pogodio gredu, ali agresivni Rebić brzo ga je šokirao. U 11. minuti žustro je ušao neopreznom Süleu dok je gradio loptu, gurnuo je do K.P. Boatenga, sjurio se u kontru, Ganac mu je pravodobno vratio, ni Süle, niti još dva igrača Bayerna nisu ga mogli stići i spriječiti, sa 16 metara pogodio je golmanov desni donji kut. U 28. utakmici sezone, nakon što se oporavio od ozljede, zabio je osmi gol, drugi u Kupu, no bila je to tek najava…

Kovačeva momčad s prednošću dodatno je zbila redova. Eintracht se borio, trčao, nije prezao od prekršaja za žuti karton ili na rubu njega. Bavarci su držali više loptu, no akcije Kovačeve momčadi bile su brze i opasne. Niko je dobro snimio budući klub...

- Naš je trener odradio taktički majstorski. Ova ekipa ispisala je povijest - oduševljen je bio sportski direktor Bruno Hübner.

U 80. minuti Rebić se našao u dobro prilici, pucao je s ruba kaznenog prostora, no lopta je otišla kraj desne stative, da bi dvije minute kasnije poentirao ih još jedne kontre, probio se među dvojicom, otresao Hummelsa i plasirao preko Ulreicha.

Bayernu je ostala samo gorčina, zbog rezultata i sudačke odluke koja ga je odvojila od mogućih produžetaka...

- Ja bih svirao kazneni udarac, ali sudac vjerojatno nije vidio. Sasvim je jasno da ga je udario i to je moralo biti 2:2 - poprilično ljut bio je Salihamidžić, sportski direktor Bavaraca.

- Rezultat je mješavina naših pogrešaka u obrani i neiskorištenih prilika. Dakako i odluka suca. Nakon toliko mjeseci rada i dobre atmosfere ovo je zaista kraj s ružnim okusom - zaključio je Thomas Müller.

Hoće li sada i najzagriženiji fanovi Eintrachta oprostiti Kovaču što ih napušta?

Linker
26. travanj 2024 17:06