Ronald Gorsic / CROPIX
 CROPIX
TRENERSKA TRŽNICA

ZASAD NIŠTA OD VELIKOG POVRATKA U HAJDUK Najkonkretniji je Veliki Žuti, a dva hajdukovca ne biraju ni Hajduk ni ugledne Škote već - NK Odmor!?

Zasad jedino Robert Prosinečki aktivno traži novi posao i trenutno je najbliži slovenskoj reprezentaciji.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. studeni 2017. 09:22

Iako su samo dan nakon otkaza Slaven Bilić i Ivan Jurić bačeni u trenersku centrifugu, koja ih je trebala izbaciti u Istanbul, Glasgow i Split, u ovome se času ti scenariji čine nemogućima.

Još dva Splićanina nisu ni išetala iz West Hama i Genoe, a već je krenuo sumanuti medijski manevar u kojem ih se povezuje s Hajdukom, BiH, Slovenijom, Fenerbahçeom, Glasgow Rangersom, pa čak i, nevjerojatno, Rijekom. Hajduk bi tako Jurića, a Rangersi i Fenerbahçe, vele, jedva čekaju dovesti Bilića, koji bi se, zaključuju oni najmaštovitiji, mogao odlučiti za - Rijeku?! Ne čudi medijsko pucanje ćoraka i bildanje klikova, no u realnom svijetu činjenice su malo drugačije.

Kao prvo, nemoguće je povjerovati da bi oba trenera, etablirana u talijanskom i otočkom svijetu, novi početak tražila u hrvatskoj stvarnosti i to bez obzira na financijske ponude, jer posve je jasno da bi se radilo o koraku unazad. Kao drugo, Bilić u Glasgowu zvuči kao sjajna storija, baš kao i u Feneru, no u Tursku mu se (još) ne vraća, a kladionice ga stavljaju tek na 16. mjesto novog šefa kluba s Ibroxa...

Istina, među navijačima je ta ideja spektakularno prihvaćena, oni su već poslali zrakoplov po njega, no kolumnist škotskog Daily Recorda, Gary Ralston, za Jutarnji tvrdi da je to SF priča.

- Mnogi se posljednjih dana spominju kao kandidati, a Slaven je karizmatičan tip koji je, eto, prije par godina dao izjavu o dolasku pješice u Glasgow i jasno, grunula je senzacija, koju su navijači zagrizli. No ja i nisam baš siguran da je to realna priča - kaže nam Ralston, uz ipak sitno odškrinuta vrata. - Evo, želio je Rangers i Moyesa, a on je jučer postao novi menadžer upravo West Hama (potpisao ugovor do kraja sezone, nap. a.). Rangersovim navijačima nakon Celticove vladavine treba neka nada, tako da, tko zna, možda Slaven i postane opcija. Šanse su, ipak, iznimno male...

Soccer Football - Serie A - Inter Milan vs Genoa -  San Siro Stadium, Milan, Italy - September 24, 2017   Genoa coach Ivan Juric    REUTERS/Alberto Lingria
Alberto Lingria / REUTERS

Zbog svega navedenog, umjesto Hajduka i Rangersa, dojam je da će Jurić i Bilić odabrati - NK Odmor. Nakon silnog stresa, najlogičnijim se čini odmor barem do zime te potom čekanje pravih ponuda.

U ovome času, dakle, uz odlične trenerske dionice Tudora u Turskoj, Leke u Belgiji, Kovača u Njemačkoj, pa i Jozaka te Bjelice u Poljskoj, Robert Prosinečki je onaj koji bi trebao postati prvi sljedeći Hrvat na nekoj stranoj i cijenjenoj klupi. A prema pisanju slovenskih medija, nakon Kekove nedjeljne poslanice, u kojoj je otvoreno kazao da ga zanima samo Rijeka, Slovenija se čini najvjerojatnija sljedeća destinacija “velikog Žutog”. Uostalom, uz Tomaža Kavčiča je glavni kandidat za preuzimanje “reprezentance”, a i sam je potvrdio da će razgovarati s predsjednikom Saveza, Radenkom Mijatovićem.

U svakome slučaju, radi se trenutačno o naša tri najpoželjnija trenera, koji bez obzira na rezultate očito uživaju status u trenerskom svijetu. Nego, kad smo kod karusela i trenera, a što je s Čačićem?

Linker
18. travanj 2024 16:00