Al Ain /
I TO JOŠ NIJE KRAJ

ZORAN MAMIĆ OSTVARIO NAJVEĆI USPJEH KARIJERE, A SADA GA ČEKA POSEBAN IZAZOV I PUT - ZLATKA DALIĆA! 'Presretni smo, oduševljeni, svi skupa!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. travanj 2018. 12:42

Zoran Mamić promarširao je Emiratima, kolo prije kraja prvenstva sa svojim je Al Ainom osigurao naslov prvaka! Na gostovanju kod Al Nasra njegova je momčad slavila uvjerljivo, 3:0, sva tri gola postigao je Šveđanin Marcus Berg i time potvrdio ono što je već bilo izvjesno.

Čak i da drugoplasirana Wahda nije na svom terneu izgubila od Ajmana (2:3), Al Ain bi već bio prvak, ovako uoči zadnjeg kola ima prednost od sedam bodova. Vratio je Mamić naslov u Al Ain nakon tri godine, tada je zadnji prvak Emirata bio aktualni hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Ovo je, inače, 13. Al Ainov naslov u domaćoj ligi, a Zoran Mamić do njega je došao uz samo jedan poraz. Devet utakmica zaredom Al Ain ne zna poraz u svim natjecanjima, zadnji je put izgubio još 24. veljače. Dominacija je donijela taj prvi trofej, ali možda i nije zadnji Mamićev ove sezone.

Damir Krajač / Cropix
Zoran Mamić

Naime, već za tri dana Al Ain igra polufinale President cupa protiv Ante Ercega i njegova Shabab Al Ahlija, a onda još slijede i dva dvoboja u osmini finala azijske Lige prvaka protiv katarskog Al Duhaila.

- Presretni smo, oduševljeni, svi skupa, drago mi je da smo osvojili naslov prvaka, koji u Al Ainovim vitrinama nije bio već tri godine, velik je to uspjeh i za klub i za nas, ovo je pravi završetak prevenstvene sezone, zasluženo smo prvi, bili smo najbolji čitavu sezonu, pobijedili sve izravne konkurente, igrali smo odlično i uzeli pehar, a na kraju i sa stilom došli do njega ovom pobjedom - kratko je nakon pobjede kazao Zoran Mamić, ali i unatoč slavlju na malom stadionu u Dubaiju, gdje je većina od 4000 navijača bila uz Al Ain, naglasio da opuštanja još uvijek nema.

- Ovo nije kraj. Pred nama je još puno posla, želimo nastaviti s pobjedama. Prvo u Kupu, motivirani smo za ulazak u finale, više od ičega želimo sad uzeti i taj trofej, jer, Al Ain nikad u povijesti nije osvojio dvostruku krunu, želimo našim navijačima ispuniti i taj san. Također, u Ligi prvaka mislim još trajati, čekaju nas dvije utakmice osmine finala, važni dvoboji. Vjerujem da će razloga za slavlje još biti - rekao je Mamić.

Zadnju utakmicu sezone, taj uzvrat Lige prvaka protiv Duhaila, Al Ain igra 15. svibnja, nakon toga će se podvlačiti crta, no jasno je da je i naslov prvaka Emirata, nakon tri godine, uspjeh koji će biti vrlo važna stavka u Mamićevu CV-u. Znamo kakvi su vlasnici klubova u ovom dijelu Azije, žele samo rezultat, ne zanima ih ništa drugo, Zoran Mamić i suradnici napravili su ono što su 'obećali', u drugoj sezoni na klupi Al Aina donijeli su taj naslov. Velika, velika želja bogatih šeika iz Al Aina je azijska Liga prvaka, jednom je Zlatko Dalić stigao do finala, nadaju se sad da će taj san ispuniti Zoran Mamić.

No, prvo napad na Kup i dvostruku krunu, koja bi još dodatno podignula cijenu hrvatskom treneru i, tko zna, možda na ljeto otvorila i neke nove mogućnosti, ponuda sigurno neće manjkati. Ali, o tom potom, pred Al Ainom je još nekoliko velikih izazova u idućih dvadesetak dana...

Linker
18. travanj 2024 04:43