Twitter/Al Nassr
DALEKO OD HRVATSKE

ZORAN MAMIĆ PROGLAŠEN NAJBOLJIM TRENEROM U DRŽAVI Lijepo je vidjeti svoje ime na prvom mjestu, Dinamo će u HNL-u također biti na vrhu i vratiti titulu

ZORAN MAMIĆ ZA SN Bivši Dinamov trener, sada šef struke Al Aina, po izboru najutjecajnijeg medija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima proglašen najboljim trenerom te države
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. rujan 2017. 11:03

Kad je bio u Hrvatskoj na odmoru, na otoku Murteru, pri slučajnom susretu, pohvalio je trenera Marija Cvitanovića, kazavši da je on pravi izbor za Dinamo. Zoran Mamić kazao je to nakon Dinamove pobjede na Rujevici. U međuvremenu, Modri su ispali iz Europe, situacija više nije tako dobra kakva se činila nakon Dinamovih pobjeda nad Hajdukom i Rijekom. Većina komentatora tvrdi da je pad zagrebačke momčadi stigao nakon odlaska Zorana Mamića i njegova stožera. Logično je to zaključiti, samo treba pogledati činjenice, rezultate... Nakon što su mlađi Mamić i njegovo trenersko društvo napustili Maksimir, Dinamo je ostao bez prvenstva, Kupa i - Europe.

Željeli smo čuti Mamića na tu temu, ali o tome ne želi pričati, veli da je maksimalno koncentriran na svoj Al Ain, kojeg 11. rujna očekuje uzvratna utakmica azijske Lige prvaka. Međutim, nije samo Dinamo bio razlog komunikacije s Mamićem, u medijima Ujedinjenih Arapskih Emirata, njegove trenerske vještine dobile su zapažen prostor, a najveći i najutjecajniji dnevni list promovirao ga je u ponajboljeg trenera u državi.

Jaka konkurencija

Zanimljiva situacija da se sezona otvara utakmicom četvrtfinala Lige prvaka dok prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima počinje tek sredinom rujna. Dapače, Al Ain će čak odigrati i uzvratnu utakmicu prije nego počne domaće prvenstvo u kojem je, sudeći prema natpisima u emiratskim medijima, upravo Al Ain glavni favorit. Razlog? Zoran Mamić!

Naime, u najvećem dnevnom listu u najavi sezone poredali su najbolje trenere, a na vrhu se našao upravo bivši strateg Modrih. I to u prilično odabranom društvu gdje ga slijede bivši treneri Steaue Reghecampf, Porta Pereiro kao i europski doprvak s Italijom Cesare Prandelli odnosno trener aktualnih prvaka Al Jazire Henk ten Cate koji je radio u Barceloni, Chelseaju, Ajaxu i brojnim drugim klubovima.

- U Emiratima zaista ima dosta poznatih i kvalitetnih trenera, puno se ulaže i jako je lijepo svoje ime vidjeti na prvom mjestu. Sigurno je jako lijepo vidjeti pohvale odnosno da se cijeni rad i trud koji moji pomoćnici i ja ulažemo. Pošteno pristupamo radu, dajemo sve od sebe na svakom treningu i igrači, navijači kao i mediji to vide i cijene. Kažem, jako je lijepo dobiti priznanje za rad i to nam je samo još veći poticaj da budemo bolji. Imamo dobru momčad, kvalitetne pojedince koji mogu napraviti razliku i uz malo uvijek potrebne sreće s izostankom ozljeda vjerujem da možemo napraviti pravi rezultat.

Glavna zvijezda Al Aina, The Bossa, kako im se tepa u Aziji, svakako je kapetan Omar Abdulrahman. Ljevonoga desetka i najveća zvijezda u Aziji nedavno je i službeno dobio nagradu odnosno titulu najboljeg igrača najvećeg i najmnogoljudnijeg kontinenta:

- Zaista je sjajan igrač koji u svakoj sekundi utakmice jednim potezom može riješiti pitanje pobjednika. Uz to je i pravi profesionalac, pravi vođa i svakako je užitak imati takvog pojedinca u ekipi. Ipak, ne volim posebno nikoga isticati jer nogomet je kolektivan sport i momčad je ta koja, ako igra dobro, izbaci pojedinca - kaže Zoran Mamić.

Nizovi se prekidaju

Naravno, koliko god bio daleko od Hrvatske i Zagreba i koliko god nije želio razgovarati o Dinamu, nemoguće je ipak ne spomenuti njegov bivši klub. Recimo da smo nagovorili da ipak barem nešto kaže o trenutačnoj situaciji u plavom domu.

Jer, već smo napisali, upravo je njegovim povratkom iz Njemačke prvo u ulozi igrača pa potom i sportskog direktora odnosno trenera krenuo fantastičan niz Dinama u Hrvatskoj i Europi da bi njegovim odlaskom oba i - prestala:

- Što reći? Nizovi su tu da se prekidaju. Naravno da mi je kao i svakom dinamovcu žao zbog izgubljene titule pa sada i ispadanja iz Europske lige, ali uvjeren sam da će se Modri dignuti i već ove sezone vratiti titule tamo gdje im je mjesto - zaključio je Zoran Mamić, trener Al Aina.

Linker
17. travanj 2024 00:38