Karte u vlaku možete platiti beskontaktno

Putnicima u vlaku dostupna je usluga plaćanja karata karticom ili pametnim uređajem

arhiva HŽ Putničkog prijevoza

Karte za vlak mogu se kupiti na blagajnama, kartomatima, online ili u vlaku. U suradnji HŽPP-a, PBZ Carda i Nexi Croatia u vlaku se karte mogu platiti Visa, Mastercard i Maestro karticom ili Apple Pay i Google Pay digitalnim novčanikom. Ovakvo plaćanje provodi se pomoću SoftPOS aplikacije koja je instalirana na pametnom telefonu pratitelja vlaka. To omogućuje da se plaćanje provede brzo, sigurno i jednostavno.

image

+

Davor Puklavec/pixsell
image
Davor Puklavec/pixsell

Do uvođenja SoftPOS-a kartično plaćanje bilo je omogućeno za kupnju karata na blagajnama, kartomatima i online, a u vlaku karte su plaćane gotovinom. Beskontaktno plaćanje u vlaku putnicima omogućuje brže plaćanje karte, a po izvršenju transakcije više je opcija za digitalno izdavanje računa. Navedena mogućnost plaćanja smanjila je potrebu za manipulacijom gotovinom te olakšala rad pratiteljima vlakova.

image

arhiva HŽ Putničkog prijevoza

SoftPOS plaćanje uvedeno je prošle godine u sezonskim vlakovima i tada je putnicima prvi puta omogućeno jednostavnije plaćanje karata, što su osobito pozdravili strani državljani koji rijetko koriste gotovinu i imaju naviku najčešće plaćati karticama.

Ovakav način plaćanja danas građani koriste za plaćanje mnogih usluga, a u sve većem broju koriste ga i u vlaku. Beskontaktna plaćanja smjer su kojim se teži kako bi se putnicima omogućio jednostavan i brz način plaćanja.

image

arhiva HŽ Putničkog prijevoza

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:21