Johan Cruyff – Cruyff Classics

Godine 1974. Cruyff je uveo svoj personalizirani dres nizozemske reprezentacije sa dvije pruge. Jedinstveni individualni marketinški alat svakako je poslužio. Cruyffovi su dresovi odmah postali nezaobilazan modni komad koji se pretvorio u jedan od najprodavanijih dresova svih vremena.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2018. 17:55

Kao igrač iz ranih dana profesionalnog nogometa, Cruyff se jednostavno nije mogao naviknuti na određene stvari. Jedna od njih bila je činiti i nositi ono što mu drugi nalažu. Upravo ga je ta svakodnevna neudobnost inspirirala da pokrene vlastiti sofisticirani sportski brand u Barceloni 1979. godine. Želio je zauvijek eliminirati zastarjelu sportsku odjeću.

promo

Tijekom 80-ih, Cruyff je bio popularan brand na sportskim terenima te smo kroz pola desetljeća osvojili velik dio nizozemskog sportskog tržišta. Brand se počeo razvijati i granati na tenis, hokej, pa čak i na casual odjeću. Cruyff se sve više širio, naročito nakon pokroviteljstva Nizozemskoj na Ljetnim Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine.

Za Cruyffa, nogomet je bio sredstvo za bolji način života. Na terenu ga je koristio kako bi podijelio svoju genijalnost i vještinu s ostatkom svijeta, a u svakodnevnom životu mu je koristio za lagodan život i pristup prelijepim stvarima. To je život o kojem većina nas može samo sanjati.

Johanov stil igre munjevito je osvojio svijet, baš kao i njegova kombinacija nogometa, mode i elegancije. Bio je to luksuz nogometa koji će se zauvijek povezivati sa Cruyffom.

promo

Danas je kombinacija funkcionalnosti, stila i samopouzdanja utkana u srž Cruyff branda. Funkcionalni dizajn, udobnost, ručna izrada, vrhunska kvaliteta, tehnički unaprijeđeni materijali , elegancija te, dakako, stil duboko su ukorijenjeni u sve naše proizvode.

Cruyff je kao igrač bio jedinstven fenomen. Podigao je nogomet na sasvim novu razinu sa svojom tehnikom, finesama i stilom. Njegov nogometni talenat razvio je višu perspektivu i omogućio mu da vidi igru „odozgo“. Vidio je uzorke i sekvence događaja prije ostalih.

Šminker Cruyff odnio je svoju vizionarsku perspektivu na ulice gdje izgledati dobro i osjećati se sjajno nisu bili samo izraz određenog stila života.

Bit Cruyff Classics branda preuzeta je iz Johanove osobne filozofije: „U životu je cilj postati najbolja moguća verzija samoga sebe“.

Cruyff Classics za svoj zadatak ima otkriti ono u čemu ste dobri u životu te imati usredotočenost i odlučnost doći do toga. Radi se o težnji i ambiciji; oduševljenju kada svoj svijet imate pod kontrolom, i energiji i uzbuđenju za napredovanjem.

Cruyff Classics je brand stila života i pokretač Football Luxury (Luksuz nogometa). Cruyff Classics kreira vrhunsku kvalitetu, moderne cipele i odjeću sa luksuznim izgledom zbog kojeg se osjećate kao da ste uvijek korak ispred.

www.shoetique.hr

Linker
20. travanj 2024 12:19