Kako (ne) posuditi novac i koje su mogućnosti pozajmice!

Često ste na meti prijatelja, obitelji i kolega koji bi od vas posudili novac? Teško vam je odbiti ih, a s druge strane, ne činite to rado. Kako se postaviti? Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta na tu temu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2020. 10:12

7 SAVJETA ZA POSUĐIVANJE NOVCA

  1. IMATE PRAVO ZNATI SVRHU za koju vaš prijatelj, kolega s posla ili član obitelji treba novčanu pozajmicu.
  2. IMATE PRAVO ODBITI i ne posuditi traženi novac. Ako nemate toliki iznos, slobodno recite koliko biste mogli izdvojiti. U slučaju da ne želite uopće posuditi novac, recite to. Moguće je da tada „pukne“ prijateljstvo, ali kakvo je to prijateljstvo ako puca zbog novca? To svakako nisu pravi prijatelji.
  3. ODNOS ĆE SE PROMIJENITI svakako – posudili ili ne posudili, jer posuđivanje novca bliskim osobama nije samo financijska, već je to i emotivna odluka koja vrlo lako narušava odnose. Budite toga svjesni.
  4. DARUJTE NOVAC ako želite pomoći i ako ste u mogućnosti. To je ujedno prigoda koju možete iskoristiti i reći nešto poput: „Želim ti pomoći oko tvoje sadašnje financijske situacije i darovat ću ti ovaj novac. No, molim te, ako u budućnosti možeš, nemoj me tražiti pozajmice. Ne volim miješati prijateljstvo i novac.“
  5. DISKRECIJA je važna za osobu koja je od vas posudila novac. O pozajmici nemojte govoriti pred drugima kako se osoba kojoj ste posudili novac ne bi osjećala loše u vašem društvu.
  6. POTPISANA I OVJERENA IZJAVA kod javnog bilježnika bitna je ako je riječ o većem iznosu novca. Izjava sadrži sve važne pojedinosti koje se tiču pozajmice. Izjavu daje osoba koja je posudila novac.
  7. ONLINE POZAJMICE su svakako odlično rješenje. Iako su online pozajmice diljem cijelog svijeta uvriježena stvar, ne znači da je vaš prijatelj upoznat s njima i njihovim prednostima. Usmjerite mu pažnju i na tu mogućnost. Tako ćete mu pomoći – a ne nužno biti dio njegovog novčanog rješenja! Korporacija koja Vam u tom slučaju nudi rješenje je Credit Point One.

ONLINE POZAJMICE SPAŠAVAJU STVAR KAD JE NOVAC HITAN!

Credit Point One, nebankarska financijska korporacija iz Španjolske, nudi online pozajmice u iznosima od 500 do 20 000 kuna, uz rok otplate od 15 do 180 dana. Namijenjene su osobama starijima od 18 godina koje imaju redovita primanja te tekući račun koji nije blokiran ili zaštićen.

Prednosti online pozajmice:

  • brzina: od ideje do realizacije može proći samo 24 sata, a potreban novac na računu može biti već 15 minuta nakon odobrenja pozajmice
  • jednostavnost: ispunjavanje zahtjeva je jednostavno i sve se može odraditi iz udobnosti svog doma od 0 - 24 sata. Potrebno je imati mobitel, računalo ili tablet preko kojih ispunjavamo zahtjev. Više o temi: kako se prijaviti?
  • nema nepotrebne papirologije: online zahtjev je potrebno potkrijepiti fotografijama dokumenata, ali sve to u pravilu već posjedujemo, samo trebamo fotografirati i priložiti (npr. obostrana fotografija važeće osobne iskaznice, fotografija kartice tekućeg računa s vidljivim IBAN brojem).

Posjetite internetsku stranice Credit Point One kako biste saznali više o pozajmicama koje pomažu sve većem broju ljudi širom svijeta da riješe nezgodne situacije bez uplitanja rodbine i prijatelja.

Uživajmo u prijateljstvu – bez priče o novcu!

Linker
19. travanj 2024 22:18