PRINGLAJ U MOVEMBRU

ZABAVNO I EDUKATIVNO DRUŽENJE TE VINTAGE BRIJAČNICA SPREMAJU SE OVE SUBOTE U CITY CENTER ONE WEST
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2019. 14:02

Mjesec studeni posvećen je muškarcima te prevenciji raka prostate. Ovih se dana puštaju brkovi, njeguju se brade, ali ono najvažnije, pokreću se brojne akcije s ciljem prevencije raka prostate. Riječ je o bolesti koja samo u Hrvatskoj godišnje odnese 800 života zato je rano otkrivanje od iznimne važnosti. Ova će subota, 30. studenog, biti u znaku muškaraca i brkova jer se sprema posebno zabavno i edukativno druženje Pringlaj u Movembru u City Centeru One West u Zagrebu. Svi oni koji su tijekom najbrkatijeg mjeseca u godini puštali svoj brk, od 16.00 do 20.30 sati moći će ga besplatno srediti u Pringles brijačnici.

Kako bi saznali sve važne informacije o bolestima koje muče muškarce pobrinut će se članovi Hrvatskog društva bolesnika s rakom prostate i Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska. “Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate osnovano je 2015. godine s namjerom da od HZZO-a traži mogućnost liječenja s najnovijim lijekovima za rak prostate, da svojim aktivnostima podiže svijest o ovoj bolesti s ciljem otkrivanja raka u početnom stadiju u kojem je izlječenje moguće u 95 – 98 % bolesnika. Rano otkrivanje istovremeno znači i znatno manje troškove liječenja. Prema posljednjim statističkim podacima o novootkrivenim tumorima prostate u posljednje dvije godine, registrirano je čak više od 500 novih bolesnika. Vjerujem da je tome pridonijela i naša akcija Svi za njega koja je započela 2016. godine i koju od tada provodimo dva puta godišnje“, izjavio je prim. Egidio Ćepulić, dr.med., onkolog, predsjednik udruge Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate.

Kako je informiranje prvi korak za prevenciju i/ili rano otkrivanje, posjetiteljima će na sva pitanja odgovarati članovi udruge CroMSIC. Riječ je o udruzi koja okuplja studente medicine, a u Hrvatskoj broji preko 1000 članova te je punopravna članica međunarodne udruge IFMSA. Djeluju u brojnim projektima u domeni javnog zdravstva, medicinske edukacije i destigmatiziranja manjinskih zajednica (LGBT, HIV/AIDS oboljeli itd.), a kako se projektom Movember želi se podići svijest muške populacije oko bolesti koje, ako su pravovremene otkrivene, izlječive, zainteresiranim će građanima odgovarati na pitanja, dijeliti promo materijale te naglašavati važnost samopregleda i redovitih kontrola kod urologa.

Da posjetitelje očekuju brojne zanimljive aktivnosti potvrdila je i Ana Radić, brand manager Pringlesa, a osim zabavnog druženja i besplatne tube Pringlesa, tu je i atraktivna vintage brijačnica u kojoj će muškarci moći besplatno urediti svoj brk i look. Kako bi se istaknuli u najbrkatijem mjesecu u godini, pobrinut će se vrhunski barberi iz prve zagrebačke vintage brijačnice Salon.

Linker
24. travanj 2024 21:07