obaranje
 Damjan Tadic / CROPIX
SPEKTAKL

SVJETSKI KUP ZG STRONG 2017 Europski i svjetski prvaci stižu u Zagreb na natjecanje u obaranju ruku

U nedjelju, 2. srpnja 2017. godine pod organizacijskom "palicom" Hrvatskog saveza za obaranje ruke održat će se četvrtu godinu zaredom Svjetski kup ZG STRONG 2017 na kojem će nastupiti dvjestotinjak najboljih natjecatelja iz dvadesetak država Europe, Azije i Afrike.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2017. 13:02

Za razliku od prošlogodišnjih manifestacija koje su se održale na Cvjetnom trgu, ovogodišnji kup održat će se na najvišem, 17. katu zagrebačkog hotela Westin, s panoramskim pogledom na cijeli Zagreb te tako unijeti dozu glamura u ovo, vrlo dinamično i sve osim uobičajeno sportsko natjecanje.

Ukupni fond nagrada iznosi 60.000,00 kuna

Osim novčanih nagrada koje su namijenjene za dobitnike prva dva mjesta po težinskim kategorijama, prvi puta u povijesti, najboljih osam natjecatelja iz svih težinskih kategorija na lijevu i desnu ruku u prigodi su u OPEN klasi osvojiti najpoznatije Yakutske EPL dijamante u vrijednosti kamena 2500 $ po ruci. Na Svjetskom kupu natjecat će se i pripadnice ljepšeg spola u kategoriji -70kg u kojoj će pobjednica također otići kući bogatija za dijamantni nakit u vrijednosti 1000$.

Ovaj projekt prepoznale su i ugledne hrvatske tvrtke EPL yakutski dijamanti, HEP te Westin Zagreb koji su se istom priključili kao sponzori te gradonačelnik Grada Zagreba, predsjednica RH i Središnji državni ured za šport koji su Svjetski kup prepoznali i podržali kao pokrovitelji. Također, u projekt su se aktivno uključili Grad Zagreb te Zagrebački sportski savez.

Od najpoznatijih imena valjalo bi izdvojiti europskog prvaka u super teškoj kategoriji Azerbajdžanca Mirtaleha Aslanova (145kg), prvaka Azije, Iranca Mehdija Albdovanda (145kg), Talijana Ermesa Gasparinija, svjetskog prvaka u kategoriji -90 kg, kazakhstanske i bugarske svjetske prvake, kojih dolazi desetak te Slovakinju Luciju Debnarovu i Mađarku Brigitu Ivanfi, svjetske prvakinje u kategoriji 65, odnosno 70 kg.

Hrvatske boje branit će, naravno svi trenutno najspremniji reprezentativci koje predvode članovi obitelj Kogl iz Križevaca, naši najtrofejniji natjecatelji od kojih je otac i suprug Dražen aktualni svjetski prvak u kategoriji 70kg iznad 40 godina te sin Marko europski prvak u kategoriji juniora koji se ove godine po prvi puta natječe u seniorima. Supruga Blaženka te kći Mihaela prvakinje su Hrvatske.

Kvalifikacije te finala težinskih kategorija održat će se na tri stola istovremeno od 11-17 sati, a OPEN klasa te finale ženske kategorije održat će se na jednom stolu od 19 do 20:30 sati uz LIVE STREAMING na portalu jutarnji.hr te tv snimku koja će se naknadno emitirati na televizijskim postajama u zemlji i inozemstvu.

PROGRAM NATJECANJA

1.7.2017.

17 - 20 sati - vaganje i prijave natjecatelja (Westin Zagreb, dvorana Zelengaj)

2.7.2017.

11 - 17:30 sati - kvalifikacije i finala težinskih kategorija

19 - 20:30 sati - OPEN klasa i finale žene 70kg (borba za dijamante)

Specifikum zagrebačkog Svjetskog kupa je mogućnost nastupa amatera tj. početnika za koje je osigurana jedna kategorija gdje se biraju najjači obarači ruke koji nisu u sustavnom treningu te nisu nastupili niti na jednom profesionalnom natjecanju te kategorija osoba s invaliditetom koji također imaju osiguranu jednu kategoriju.

Ulaz za posjetitelje je slobodan.

HSOR osnovan je 2009. godine u Zagrebu te danas broji deset klubova članova iz većine županija u RH. HSOR je član europskog i svjetskog saveza za obaranje ruke, a od 2015. godine član je i HOO-a.

Pročitajte više o svjetskom kupu ZG STRONG 2017!

Linker
19. travanj 2024 07:39