VATRENI U FINALU - što kažu brojke?

Kako su Vatreni igrali dosad i kakvu igru možemo očekivati u posljednjoj utakmici?
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2018. 16:34

SuperSport je izdvojio podatke o posjedu lopte, udarcima, golovima, kartonima i dr. te usporedio igru Vatrenih u već odigranim utakmicama.

Hrvatska je napravila povijesni rezultat i izborila finale SP-a. Odlična i dinamična igra koju su Vatreni prezentirali na Prvenstvu dovela ih je do ovako velikog rezultata. No, kako njihova igra izgleda u brojkama? Pogledajmo statistiku.

POSJED LOPTE

promo

Hrvatska je dosad pretežno imala loptu u svom posjedu, a Argentina je naš jedini protivnik koji ju je imao češće. Iako je posjed bio manji (41%), Vatreni su pobijedili Argentince 3:0. U ostalim utakmicama lopta je većinom bila u nogama Vatrenih (53% - 63%).

KARTONI

promo

Finalisti predvode sa žutim kartonima. Hrvatska ih ima najviše, ukupno 14, a Francuska 10. Argentina i Panama su otišle kući s 11.

UDARCI I OBRANE

promo

Što se udaraca tiče, Hrvatska je među reprezentacijama koje su ih imale najviše. Još uvijek prvo mjesto drži Brazil koji je u četvrtfinalu ispao s Prvenstva sa 70 udaraca. Od 69 udarca Vatrenih, 24 ih je bilo u okvir gola.

Udarci iz kuta su doveli Vatrene par puta do gola. Kramarić (protiv Nigerije) i Vida (protiv Rusije) došli su do gola glavom nakon izvođenja kornera. Vidi se upisao gol, a Kramarićevu je loptu dirao Etebo kojemu je pripisan autogol. Također, na utakmici s Nigerijom suđen je jedanaesterac upravo nakon izvođenja kornera koji je potom Modrić i realizirao. Ostalih 9 golova postigli su iz igre.

POSTIGNUTI I PRIMLJENI GOLOVI

promo

Hrvatska je među reprezentacijama koje su najviše puta zatresle mrežu. Predvodi Belgija s 14 zgoditaka, Hrvatska i Engleska s 12, Rusija s 11 pa Francuska s 10. Međutim, u redovima Vatrenih ima čak 8 strijelaca: Modrić, Mandžukić, Perišić, Kramarić, Rebić, Rakitić, Badelj i Vida, a jedino ih Belgija ima više (ukupno 9).

OBRANA

Obrana Vatrenih je najbolja s čak 272 očišćene lopte, startova i obrana. Golmani su obranili 16 lopti, a primili tek 5 golova (ako ne računamo jedanaesterace koji su se igrali nakon produžetaka).

promo

Na Prvenstvu su najviše minuta odigrali Pickford (600’) te Courtois i Subašić (po 540’). Ako izdvojimo one golmane koji su igrali barem 390’, Subašić se nalazi među 5 najučinkovitijih s obranama od 75%. Najbolji je Danac Schmeichel s 91,3% koji je igrao 150’ kraće nego Subašić.

ODIGRANE MINUTE

promo

Vatreni su igrali produžetke u svim utakmicama u nokaut fazi natjecanja pa su po minutaži odigrala cijelu utakmicu više nego Francuska (3 produžetka po 30 minuta). Engleska im je blizu sa 60’ “prekovremenih”. Tako je Modrić svoju kapetansku dužnost obavljao 604’ i ima najviše pretrčanih kilometara (63km), a među igračima koji su igrali više od 500’ su: Stones 555’, Maguire 555’, Rakitić 549’, Perišić 542’, Vida 540’, Varane 540’ i Mandžukić 518’.

Sretno Vatreni u finalu! SuperSport vam donosi puno korisnih informacija o Svjetskom prvenstvu u statističkom centru. Saznajte detalje o reprezentacijama u finalu i utakmici za 3. mjesto, pratite statistike, igrajte na omiljene ekipe i pretvorite užitak u dobitak. Tko će osvojiti Prvenstvo?

Linker
24. travanj 2024 00:30