Prvenstvo novinara tenisača

Veli Lošinj tjedan dana u znaku tenisa

Veli Lošinj, 5. listopada 2019. – Drugu godinu za redom otok Lošinj i Vitality Hotel Punta bili su domaćini Svjetskom prvenstvu novinara tenisača. U organizaciji Međunarodnog udruženje novinara tenisača AITJ od 29. rujna do 5. listopada, na zemljanim terenima tik iznad mora, natjecalo se više od stotinu sudionika. Prvenstvo je okupilo igrače iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Rusije, Ukrajine, Izraela, Hrvatske i drugih zemalja, a s Lošinja najviše medalja kući su ponijeli predstavnici Italije, njih čak devet. U kategoriji Open slavio je Andrea Galler iz Italije.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2019. 14:12

Oduševljeni prirodnim ljepotama otoka i blagom mediteranskom klimom sudionici prošlogodišnjeg izdanja ovog jedinstvenog sportskog natjecanja odlučili su da Mali Lošinj bude njihovo mjesto susreta i narednih godina. Za vrijeme trajanja natjecanja novinari ključnih medija iz 14 zemalja svijeta aktivno su se družili uz sport i uživali u otoku. Osim rezultata, igre i strategija jedna od tema je bila i bogata turistička ponuda i gostoljubivost, a svi su pozdravili nagradu Malom Lošinju kao najuspješnijoj destinaciji turizma zdravlja.

„Turnir se kroz četrdeset godina održavao u brojnim mjestima diljem svijeta, ali nas ni jedno nije toliko oduševilo da bismo ga poželjeli za trajnijeg domaćina. Na Lošinju nam se dogodilo upravo to, sjajni tereni, još bolji domaćini i predivna priroda. Savršeni uvjeti za uspješno sportsko natjecanje i zato nam se nije bilo teško odlučiti da se vratimo i dogodine“, rekao je predsjednik AITJ-a Bojan Budja iz Slovenije.

Priča o prvenstvu novinara tenisača počela je prije 41 godinu kada je 1978. na inicijativu talijanskih novinara utemeljeno Međunarodno udruženje novinara tenisača AITJ. Sudionici prvog Svjetskog prvenstva su bili uglavnom iz susjednih zemalja, a s godinama je natjecanje raslo, broj igrača se povećavao i prvenstvo je preraslo u prestižan događaj. Nakon Bola, Tučepa i Dubrovnika, Veli Lošinj je četvrta hrvatska destinacija koja je ugostila turnir, ali će postati i prva destinacija u povijesti koja će ga ugostiti čak tri puta za redom.

Sport kao brend ambasador

Prošlo ljeto u Rusiji je pokazalo koliki značaj ima sportski uspjeh za promociju države, njene kulture i prirodnih ljepota. Tako je i ovo ljeto dalo naslutiti koliki potencijal ima obogaćena ponuda sportskih sadržaja za produljenje sezone. Sportska događanja poput tenisačkog svjetskog prvenstva, kojih je na otoku, ali i cijeloj obali svake godine sve više predstavljaju izvrsnu priliku da se turizam izdigne od ponude sunca i mora.

Za realizaciju ovog jedinstvenog lošinjskog izdanja Svjetskog prvenstva novinara tenisača zaslužni su i sponzori: hotelski brend Lošinj Hotels & Villas, Hrvatska elektroprivreda (HEP) Kala i drugi.

Linker
23. travanj 2024 10:29