SPORT FEST NA KRILIMA

Veliki sportski vikend u Poreču od 4. do 6.10. postaje jos bolji uz bogati sadržaj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. rujan 2019. 18:16

Treće izdanje Sport Festa, prvog hrvatskog i najvećeg regionalnog sportskog sajma i konferencije koji se i ove godine održava u Poreču od 4. do 6.10.2019., svim posjetiteljima i sudionicima donijet će još više uzbuđenja! Program koji je već ispunjen vrhunskim konferencijskim predavačima, odličnim sajamskim izlagačima i koji dolazi s mnogo popratnog sadržaja, sad je spreman i poletjeti.

Među najistaknutijim govornicima naći će se Željko Mavrović, Mateo Beusan, Lino Červar, ali i najpoznatiji hrvatski veslački dvojac – braća Sinković.

Martin i Valent Sinković osvojili su sve što se osvojiti da, a otkad su prošle godine promijenili disciplinu i iz dvojca na pariće postali dvojac bez kormilara, s veseljem iščekujemo Olimpijske igre koje će se nagodinu održati u Tokiju. Ako osvoje zlato na Olimpijadi, Sinkovići će postati prvi veslači na svijetu koji imaju zlatne medalje sa Svjetskog i Europskog prvenstva te Olimpijskih igara u dvije discipline.

Pod istim kapama kao braća Sinković, na Sport Fest stižu dva Red Bullova BMX vozača. Senad Grosic, legenda BMX-a i najbolji hrvatski BMX vozač, Marin Ranteš. Nakon atraktivnih biciklističko-akrobatskih BMX nastupa koje je publika prošle godine odlično prihvatila, na ovom izdanju Sport Festa oni će prerasti u “Sport Fest BMX Jam” natjecanje u trikovima gdje će uz povratnika Senada Grosica nastupiti još desetak natjecatelja, a organizatori s posebnim zadovoljstvom najavljuju kako će među njima biti i prvak Svjetskog BMX kupa iz Hrvatske - Marin Ranteš. Sasvim je sigurno kako će društvene mreže biti pune snimki ovih vrtoglavih trikova, ali jasno je kako će njihovo praćenje uživo biti posebno zadovoljstvo.



Također, nakon što se u Zagrebu održala Red Bull Soapbox, utrka pogonjena gravitacijom, Poreč će postati domaćin svojevrsnog "bisa" ove jedinstvene utrke. Tako će se u sklopu Sport Festa održati "Rotor survivor" utrka između dva kružna toka oko dvorane Žatika na kojoj će nastupiti momčadi čija su vozila preživjela zagrebačku otkačenu utrku. Zbog velike popularnosti i interesa za ovaj događaj, u natjecanje će se moći uključiti i nekoliko "wild-card" ekipa.

360 stupnjeva sporta koje Sport Fest donosi nisu vezani samo za ovaj bogat sadržaj već i za cjelodnevna događanja i druženja. Tako će se u večernjim satima aktivnosti preseliti iz dvorane Žatika na porečku rivu gdje se održava Istra & Craft Beer Festival na kojem će tijekom večernjih sati posjetitelji moći uživati u odličnoj glazbi i druženju.

Kao poseban poklon svim izlagačima, sudionicima konferencije te gradu domaćinu, organizatori u Poreč dovode "Đurologiju" - najgledaniju regionalnu predstavu Branka Đurića Đure!

Od 4.do 6. listopada teško ćete pronaći kvalitetnije ispunjeno vikend događanje pa svakako stavite odlazak u Poreč u vaš kalendar.



Samo ovi događaji jamstvo su nezaboravnog sportskog vikenda u Poreču, a kako su oni tek dio mnogobrojnih događanja, tako organizatori pozivaju sve fanove sporta i dobrog provoda da im se pridruže. Više informacija o svemu dostupno je na stranici www.sportfestporec.com

Linker
19. travanj 2024 23:43