CROPIX
LEGENDA JE ROĐENA

CIJELI SVIJET JE STAO KAD JE IVAN RAKITIĆ KRENUO IZVESTI PENAL ZA POBJEDU Junak otkrio na što je jedino mislio i što je prvo napravio u svlačionici!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2018. 01:35

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku sa 4-3 (1-1, 1-1).

Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je obranio tri 11-erca u raspucavanju, da bi pobjednički pogodak za četvrtfinale postigao Ivan Rakitić.

Kad je Raketa krenuo prema bijeloj točki nakon dva i pol sata drame, sve je stalo, kao i kod onog legendarnog penala Davora Šukera protiv Rumunjske 1998. godine. Na što je u tim trenucima mislio i kako se smirio, bilo je prvo pitanje za Raketu nakon utakmice.

"Samo o svojoj ženi i svojim kćerkama. Rekla mi je žena da ću ja danas odlučiti utakmicu i tako se na kraju pokazalo. Nisam imao riječi i nisam znao što da kažem nakon svega, a kad sam se spustio u svlačionicu samo sam ih htio čuti", otkrio je Rakitić i najavio veliko četvrtfinale protiv Rusije.

"Želimo ići dalje, želimo iskoristiti ovaj trenutak. Igramo s domaćinom, bit će teško. Trebamo se dobro oporaviti i pripremiti za Ruse".

Na kraju je priznao...

"Moralo je u ovoj drami biti i nekoliko suza. I da Suba u tom trenutku na kraju ima snagu obraniti tri penala. Bilo je stvarno teško. Malo je snage ostalo u drugom poluvremenu, priznat ću. Bila je borba."

Linker
21. travanj 2024 20:34