REAKCIJE STRANIH MEDIJA

ČITAV SVIJET KLANJA SE VELIKOM HRVATSKOM JUNAKU, ALI VATRENI NISU POBJEGLI NI OD KRITIKA 'Bili ste samo sjena momčadi koja je dobila Argentinu'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. srpanj 2018. 10:22

Svjetski mediji su uglavnom jednoglasni u opisu drame na ušću Oke u Volgu, utakmicu iz Nižnog Novgoroda svi su vidjeli na sličan način. Čudesni Subašić u prvom planu, Kasper Schmeichel heroj Danske, ali ipak ne tako dobar da bi zaustavio ključni jedanaesterac Rakitića za prolaz Hrvatske u četvrtfinale. Utakmica koja kvalitetom nije zadovoljila nogometne zaljubljenike na kraju je otišla na stranu momčadi koja je imala više koncentracije i smirenosti.

- U ratu živaca pobijedila je Hrvatska zahvaljujući tri obrane Danijela Subašića, vratara koji je nadvisio čak i Kaspera Schemichela. Njegova tri obranjena jedanaesterca nisu bila dovoljna, jer ih nije dobro rasporedio - našalio se portal engleskog BBC-a.

Suba za predsjednika!

Danijel Subašić je uveo Hrvatsku u četvrtfinale i definitivno je u konkurenciji za najboljeg vratara SP-a.

Germania Sport na tu opciju ima tečaj 7,50, a kladiti se možete OVDJE.

- Nije to bila utakmica koja se s užitkom gledala, štoviše, Hrvatska je bila samo sjena momčadi koja je prije šest dana na istom stadionu dobila Argentinu. Modrić nije bio na istoj razini, dapače, mogao je i ranije odvesti Hrvatsku u četvrtfinale, ali prošli su Hrvati preko raspucavanja kaznenih udaraca. Nije im se ponovila 2016. kada su u kasnoj fazi produžetaka ispali od Portugala - naglasio je reporter BBC-ja Paul Fletcher.

Britanski Telegraph naglasio je kako Hrvatska nijednog trenutka nije bila u panici, premda su Vatreni imali teških trenutaka.

- Nisu bili u panici kad su primili rani pogodak, zatim su imali šansu pobijediti u produžetku, pa su nakon toga promašili dva kaznena udarca, ali opet su se izvukli i došli do pobjede. Dramatični prolaz, ali Hrvatska ide u četvrtfinale na krilima svog velikog junaka, vratara Subašića - kaže britanski Telegraph.

Španjolska Marca apostrofirala je Modrića i Subašića s naslovom "Modriću, dužan si Subašiću, spasio se te".

- Svi smo htjeli vidjeti kakvi su igrači Modrić i Eriksen, a na kraju je Subašić sve zasjenio. Uzeo im je show, postao glavni junak priče o prolasku u četvrtfinale - rečeno je u Marci.

Španjolski As također je Subašića promovirao u junaka, a El Mundo Deportivo drži da je prvo ime susreta Ivan Rakitić koji je zabio odlučujući kazneni udarac za prolaz Hrvata. Talijanski Tuttosport opisao je poraz Danaca kao "povratak kući u suzama nakon drame u Nižnom". Ruski Sport express istaknuo je naslov u kojem je sve jasno:

- Akinfejev protiv Subašića u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva!

Rusi slave Akinfejeva, nakon utakmice sa Španjolcima sve je posvećeno vrsnom vrataru koji ih je odveo u četvrtfinale. Koliko je Subašić junaka u Hrvata, takav je identični status dobio Akinfejev kod Rusa.

- Subašić je obranio tri jedanaesterca Dancima, bude li i protiv Rusije došlo do penala, bit će to velika bitka dvaju sjajnih vratara.

Inače, Sport express je najviše prostora dao pobjedi Rusije nad Španjolskom, a Hrvatima je posvetio puno manje prostora. Ali, svojim su čitateljima ponudili anketu s pitanjem "Tko ide u polufinale iz ogleda Hrvatske i Rusije?". Sinoć do ponoći glasovanje je bilo u omjeru 63-37 za Ruse. Veliki su optimisti Rusi, ali domaćini su, dobili su Španjolsku i imaju pravo na optimizam u svom dvorištu.

Linker
24. travanj 2024 04:24