REUTERS/Lee Smith / REUTERS
STOPER GAUČOSA

ČOVJEK KOJI JE NA TRENUTAK ZASJENIO ČUDESNOG LEA MESSIJA Argentina ima novog junaka: Rojo četvrti put zaredom odveo Gaučose u eliminacijsku fazu SP-a

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. lipanj 2018. 02:08

Marcos Rojo bio je argentinski junak u ogledu s Nigerijom. Postigao je doista krasan pogodak, koji je Gaučose četvrti put zaredom odveo u eliminacijsku fazu svjetskih prvenstava.

- Trebali smo to. Ovaj gol je za moju obitelj i za ovu ekipu koja to zaslužuje. Svjetsko prvenstvo za nas tek počinje - izjavio je Rojo.

Uglavnom, Marcos Rojo (28) nema iza sebe sezonu koju će pamtiti po dobru, jer je u Manchester Unitedu imao skromnu minutažu. Dobio je u svim natjecanjima samo 12 utakmica i nije zabio gol.

GOLOVE S UTAKMICE NIGERIJA - ARGENTINA POGLEDAJTE OVDJE

Međutim, Rojo je od sinoć argentinski heroj. U trenucima kada se činilo da Messi i suigrači mogu početi pakirati kofere Rojo je zabio na sjajan način, u maniri vrhunskih centarfora. A dečko je - stoper. Bio mu je to treći pogodak u karijeri za Argentinu, a naravno da ovaj ima posebnu vrijednost. Messi i Rojo svojim su pogocima vratili nadu Argentincima, jer tko zna što će donijeti nastavak turnira.

Rojo je u karijeri odigrao 238 klupskih utakmcia te je zabio 14 golova. Na Transfermarktu u ovom trenutku vrijedi 18 milijuna eura, a vrijedio je i više. S obzirom na ovaj pogodak, ali i igru pokazanu protiv Nigerije cijena bi mu ponovno mogla rasti. Jer, mnogi će u svojim redovima htjeti imati igrača koji je na tako sjajan način riješio jednu od najtežih utakmica koju je Argentina uopće igrala u svojoj povijesti.

Da su ispali, Messi bi se vjerojatno zauvijek oprostio od nacionalnog dresa, kompletna bi država zapala u apatiju, a i ovako ekonomsko stanje nije ni blizu dobrog.

Rojin je pogodak puno toga promijenio, barem na nekoliko dana, barem do utakmice s Francuskom. No, ako i ispadneš od Francuza to je stvar koju će i najžešći navijači Argentine nekako prihvatiti. No, tko bi prihvatio da su Island i Nigerija ispred Argentine?

Linker
25. travanj 2024 10:33