REUTERS/Carl Recine
CILJ NE BIRA SREDSTVO

DANSKI IZBORNIK BEZ PARDONA ODGOVORIO NA KRITIKE I GLASNE ZVIŽDUKE S TRIBINA 'Žrtvovali smo apsolutno sve! Bili bismo glupi da smo to napravili...'

Piše: HinaObjavljeno: 27. lipanj 2018. 13:13

Niz od 36 utakmica bez rezultata 0:0 na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prekinuli su Francuzi i Danci.

U utakmici 3. kola skupine C i jedna i druga momčad zadovoljno su trljali ruke. Francuzi jer su remijem osigurali prvo mjesto u skupini, a Danci jer su remijem prošli u osminu finala.

Iako su nakon utakmice na društvenim mrežama osvanule brojne kritike navijača zbog načina igre u utakmici koja je praktički protekla bez prilika, danski izbornik Age Hareide za to nije mario.

"Trebao nam je samo jedan bod, zar ne? Igrali smo protiv reprezentacije koja ima jednu od najboljih kontranapada na svijetu. Bili bismo glupi da smo se otvorili. Trebao nam je rezultat i ostvarili smo ga", rekao je Hareide.

Svoje mišljenje o utakmici dali su i navijači jedne i druge momčadi zvižducima na kraju susreta.

"Morate napraviti ono što morate, ali za momčad je ovo divno. Naš cilj je bio doći ovdje i plasirate se u osminu finala. Imali smo tešku skupinu, jednu od najtežih. Momčad koja je na kraju osvojila najmanje bodova, Peru, igrala je najbolji nogomet i nije prošla. Mi smo žrtvovali sve kako bismo osvojili bod koji nas je odveo dalje", dodao je danski izbornik.

Oglasio se i francuski izbornik Didier Deschamps.

"Nije to bio uzbudljiv susret jer je Danska bila zadovoljna remijem. Ni mi nismo morali preuzimati rizik jer je rezultat odgovarao i nama i njima. No, unatoč tome što je danska obrana bila dobra, imali smo nekoliko gol-šansi. Sve momčadi na SP-u su fizički dobro pripremljene, dobro organizirane i nikome nije lako. I Španjolska i Njemačka su imale probleme .Ostvarili smo cilj, otići s prvog mjesta u osminu finala, ali sada nas čekaju teži izazovi", rekao je Deschamps.

Linker
23. travanj 2024 09:54