Niznji Novgorod, Rusija, 210618.
Stadion Niznji Novgorod.
FIFA World cup 2018.
Nogometna utakmica 2. kola, skupine D, svjetskog nogometnog prvenstva FIFA 2018, Argentina - Hrvatska.
Na fotografiji: Zlatko Dalic
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
*** Local Caption ***
Tom Dubravec / CROPIX

PRIJATELJI IZBORNIKA

DVOJICA LEGENDARNIH VARAŽDINACA OČARANI HRVATSKOM 'Cilj je bio prolazak skupine, a to smo učinili u velikom stilu! U stanju smo pobijediti svakoga'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.06.2018. u 11:42

 • VARAŽDINCI O VATRENIMA Branko Ivanković i Davor Vugrinec, obojica prijatelji izbornika Dalića, nakon što je Hrvatska ostvarila prolaz skupine

  Varaždinski nogometni stručnjak Branko Ivanković vrlo je blizak s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem, a izvedba Vatrenih protiv Argentine ga je oduševila.

  - Fantastična pobjeda, fantastična utakmica koja je u nekim svojim dijelovima bila besprijekorna i svakako spada u kategoriju najvećih pobjeda naše reprezentacije, uz trijumfe nad Njemačkom i Nizozemskom. Pazite, nije to bila neka kvalifikacijska utakmica, to je Svjetsko prvenstvo! Čudesno ostvarenje - u dahu je kazao profesor Ivanković.

  Argentina je kraj Hrvatske izgledala nemoćno.

  - Nama su Argentinci napravili jednu šansu koju smo si mi sami zakuhali, a mi smo zabili tri gola i uz to smo imali još četiri-pet situacija iz kojih smo također mogli poentirati. Impresionirala je naša kompaktnost i agresivnost, uz individualnu kvalitetu. Nitko normalan ne bi očekivao da će Argentina tako izgledati, da će se tako postaviti, ali to je najviše zasluga naše momčadi.

  Screenshot: FC Persepolis
   

  U Dalića je Ivanković oduvijek imao apsolutno povjerenje.

  - Razgovarali smo puno, on je trener koji je ispekao zanat i to na težak način, i njemu svakako idu ogromne zasluge u cijeloj priči. Osnovni cilj bio je prolazak skupine, to smo učinili i već je to ogroman uspjeh. Učinili smo to u velikom stilu, u najkvalitetnijoj utakmici dosad na SP-u u kojoj su se sastale dvije vrhunske reprezentacije, a mi smo demonstrirali kvalitetu, snagu, moć i energiju. Pokazali smo da možemo igrati s vrhunskim momčadima i realan je optimizam da smo u stanju pobijediti svakoga i ostvariti fantastičan rezultat u Rusiji.

  Kad se sve poklopi...

  U izvedbi Vatrenih uživao je i Varaždinac Davor Vugrinec, najbolji strijelac HNL-a svih vremena, bivši reprezentativac i prijatelj izbornik Dalića.

  - Vjerovao sam da ih možemo pobijediti, a bio sam siguran da ne možemo izgubiti jer smo najbolje organizirana ekipa na Svjetskom prvenstvu. Cijela momčad igra dobro, pogotovo prema natrag, a sad i prema naprijed. A kad se sve poklopi, onda dođe i pobjeda - kaže Vuga.

  Vugrinec
  Darko Tomas / Hanza Media / Hanza Media
   

  Prolaz je osiguran već nakon dvije utakmice.

  - Napravili smo ono po što smo došli. Svjesni smo svoje kvalitete, igrači su puni samopouzdanja, i samo neka igraju tako kako igraju. Što god bude, oni su pobjednici, a nadam se da idemo daleko, mogao bi ovo biti naš turnir. Već je i ovo velik uspjeh, jer ponizili smo dvostruke svjetske prvake, ali ne smijemo stati na tome jer imamo kvalitetu. Koga god da dobijemo dalje, neće biti lako, sve je moguće u nokaut fazi, ali najvažnije je da mi igramo svoj nogomet.

  I Vugrinec ističe Dalićevu ulogu.

  - Znali smo da je temeljit, u potpunosti je opravdao očekivanja. Njegov stožer napravio je stvarno dobar posao u analizi suparnika, ništa se ne prepušta slučaju, i to su stvari koje rade razliku. Impresionirala me cijela momčad, odlično posložena i izbalansirana, zajedništvo kojeg su iskazali, kako su homogeno igrali od početka do kraja.

  Iz drugih medija