Boris Kovacev/ CROPIX
ŽDRIJEB DOBRO IZGLEDA, ALI OPREZ

EVO ZAŠTO SE DANAS SKORO SVI SLAŽU DA HRVATSKA IMA OTVOREN PUT Pogledajte koja petorka stoji na putu Vatrenih do možda i najvećeg uspjeha u povijesti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2018. 10:13

"Rusija čeka, ždrijeb nam se otvorio do kraja! Imamo snage i vjerujem u nas", izjavio je uoči utakmice protiv Danske Dalićev 'špijun' Ognjen Vukojević i zapravo opisao kako razmišlja cijeli vatreni stožer.

Hrvatska je na kraju prošla teže od očekivanja, ali priča pogotovo sada drži vodu.

Još su prije početka utakmice Vatreni znali da ih u slučaju prolaska čeka Rusija, domaćin koji je senzacionalno, također nakon penala, izbacio favorizirane Španjolce.

Izabranici Zlatka Dalića igrat će s Rusima ove subote u 20 sati na stadionu u Sočiju. Pobjeda bi Vatrene pogurala u polufinale, koje je na rasporedu 11. srpnja u Moskvi, a tamo nas čeka netko iz četvorke - Švedska, Švicarska, Engleska i Kolumbija.

Naglasimo i da je veliko finale na rasporedu 15. srpnja, također u Moskvi, dok se utakmica za treće mjesto igra dan ranije u Sankt Peterburgu.

Što se tiče naših ogleda s Rusima, od njih nismo još nikad izgubili, a u nastavku članka se možete prisjetiti kako je to izgledalo u našim prijašnjim obračunima.

Kvalifikacije za EP, 6. rujna 2006.

Rusija - Hrvatska 0:0

Hrvatska je bila bolja momčad u prvoj utakmici kvalifikacija za Euro 2008. u Moskvi. Puno je češće prijetila momčad koju je vodio Slaven Bilić, iako je u drugom dijelu i vratar Stipe Pletikosa morao spašavati u nekoliko navrata.

Kvalifikacije za EP, 6. lipnja 2007.

Hrvatska - Rusija 0:0

Nadigrala je Bilićeva momčad svog suparnika u prepunom Maksimiru, uporno tražila put do vrata Vjačeslava Malafejeva, no i on je kao i Igor Akinfejev u Moskvi uspio sačuvati mrežu netaknutom. Rezultat koji za Hrvatsku nije bio koban.

Prijateljska, 17. studenoga 2015.

Rusija - Hrvatska 1:3

Odveo je Ante Čačić u Rostov na Donu momčad bez nekoliko važnih prvotimaca, Smolov je u 15. minuti doveo Ruse u vodstvo, ali nije im pomoglo. N. Kalinić (57), Brozović (60) i Mandžukić (82) zabili su za pobjedu Hrvatske.

Linker
20. travanj 2024 17:26