Soccer Football - World Cup - Group E - Serbia vs Switzerland - Kaliningrad Stadium, Kaliningrad, Russia - June 22, 2018 Switzerland's Xherdan Shaqiri celebrates scoring their second goal REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

ČEKA SE PRESUDA

FIFA VEĆ OBAVIJESTILA VATRENE DA IM SE SPREMA KAZNA, ALI TO ŠTO ČEKA NJIH MOGLO BI UZDRMATI AMBICIJE Priča o kontroverznoj proslavi dobila je nastavak

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 24.06.2018. u 23:17

 • Švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju prijete dvije utakmice suspenzije zbog njihove proslave golova u utakmici 2. kola SP-a u Rusiji protiv Rusije.

  FIFA je službeno otvorila istragu protiv spomenutog dvojca zbog pokazivanja znaka dvostrukog albanskog orla. FIFA sada istražuje jesu li takvom gestikulacijom prekršili pravila vezana uz političke i uvredljive poruke.

  Prema FIFA-inom članku 54 dvojcu prijete dvije utakmice suspenzije i 5000 švicarskih franaka kazne.

   

  Ukoliko ih FIFA proglasi krivima dvojac bi mogao propustiti posljednju utakmicu skupine E protiv Kostarike i utakmicu osmine finala ukoliko ju Švicarska izbori.

  HNS-u stigla ekspresna čestitka FIFA-e: Evo koliko će zbog izgreda navijača morati platiti


  Nije prošlo niti nekoliko sati otkada su iz HNS-a potvrdili da su dobili obavijest o prijavi Disciplinskoj komisiji FIFA-e, a Rusi već pišu kako će Hrvatska i Argentina, odnosno njihovi savezi platiti kaznu od po 10.000 švicarski franaka zbog "izgreda navijača tijekom utakmice".

  Nitko još ne zna o kakvim je incidentima riječ i što je točno prijavljeno FIFA-i, ali vjerojatno ništa dramatično jer pretpostavljamo da bi kazna bila puno veća od ove novčane upravo izrečene.

  No i ovo je dovoljno kao upozorenje i kada pomislite da je sve u redu i da je sve kako spada FIFA-in "inspektori" mogu pronaći nešto zbog čega će se naplatiti određeni iznos. Danas deset tisuća, sutra ....

   

  Iz drugih medija