REUTERS/Gonzalo Fuentes
ČEKA SE PRESUDA

FIFA VEĆ OBAVIJESTILA VATRENE DA IM SE SPREMA KAZNA, ALI TO ŠTO ČEKA NJIH MOGLO BI UZDRMATI AMBICIJE Priča o kontroverznoj proslavi dobila je nastavak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2018. 01:17

Švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju prijete dvije utakmice suspenzije zbog njihove proslave golova u utakmici 2. kola SP-a u Rusiji protiv Rusije.

FIFA je službeno otvorila istragu protiv spomenutog dvojca zbog pokazivanja znaka dvostrukog albanskog orla. FIFA sada istražuje jesu li takvom gestikulacijom prekršili pravila vezana uz političke i uvredljive poruke.

Prema FIFA-inom članku 54 dvojcu prijete dvije utakmice suspenzije i 5000 švicarskih franaka kazne.

Ukoliko ih FIFA proglasi krivima dvojac bi mogao propustiti posljednju utakmicu skupine E protiv Kostarike i utakmicu osmine finala ukoliko ju Švicarska izbori.

HNS-u stigla ekspresna čestitka FIFA-e: Evo koliko će zbog izgreda navijača morati platiti


Nije prošlo niti nekoliko sati otkada su iz HNS-a potvrdili da su dobili obavijest o prijavi Disciplinskoj komisiji FIFA-e, a Rusi već pišu kako će Hrvatska i Argentina, odnosno njihovi savezi platiti kaznu od po 10.000 švicarski franaka zbog "izgreda navijača tijekom utakmice".

Nitko još ne zna o kakvim je incidentima riječ i što je točno prijavljeno FIFA-i, ali vjerojatno ništa dramatično jer pretpostavljamo da bi kazna bila puno veća od ove novčane upravo izrečene.

No i ovo je dovoljno kao upozorenje i kada pomislite da je sve u redu i da je sve kako spada FIFA-in "inspektori" mogu pronaći nešto zbog čega će se naplatiti određeni iznos. Danas deset tisuća, sutra ....

Linker
26. travanj 2024 12:25