Island
 REUTERS/Marko Djurica / REUTERS
USUSRET HRVATSKOJ

ISLANĐANIMA NIJE PO VOLJI ŠTO VATRENI NEĆE BITI U PUNOM SASTAVU? 'To će biti minus za nas. Ovi koji će ući umjesto njih biti će iznimno motivirani'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. lipanj 2018. 17:28

Opet smo se jučer u Rostovu sreli s 'starim prijateljem' Heimiro Hallgrimssonom. Opet je djelovao kao čovjek koji je već pobijedio Hrvatsku, pa smo ga pitali, zašto su Islanđani tako optimistični?

- To nam je u genima. Takvi smo u svemu. I kada je u pitanju Eurosong mislimo da ćemo pobijediti. Makar još nismo... - odgovorio je Hallgrimsson

Onda je nastavio..

- Tako je i u nogometu. Mislimo da možemo pobijediti u svakoj utakmici.

Svi igrači su spremni. Gunnarsson je danas trenirao i dobro je izgledao, izdržao je trening s punim kapacitetom, pa ulazi u konkurenciju.

Koliko smo uspjeli saznati od islandskih izvira, Hallgrimsson će danas postavti formaciju 4-5-1, za razliku od utakmice s Nigerijom, ispadaju Gislason i Budvarsson, ulaze Hallfredsson i Johan Berg Gudmundsson.

Soccer Football - World Cup - Group D - Argentina vs Iceland - Spartak Stadium, Moscow, Russia - June 16, 2018   Argentina's Lionel Messi reacts next to Iceland's Johann Berg Gudmundsson after the match                     REUTERS/Christian Hartmann - RC1C2CC5C180
REUTERS/Christian Hartmann

Igrali ste dosta puno protiv Hrvatske? Što je Dalić promijenio, je li ova momčad bolja od onih s kojima ste se sučeljavali.

- Hrvati su uvijek igrali dobrom pas igrom, a kolega Zlatko je bolje izbalansirao momčad između napada i obrane, sad Hrvati više igraju dugim loptama nego prije, ima više raznovrsnosti u napadu. Promijenio je i ulogu veznih igrača, Modrić je istureniji. Dojam je fantastičan, imaju zajedništvo, vidi se da igrači uživaju igrati pod njegovom izborničkom palicom. Ako nastave igrati ovako zaslužili su da idu sve do kraja. Ali mi smo pobijedili na Islandu, bili ispred njih, u skupini to nam daje samopouzdanje.

Najavluje se da će Dalić odmarati glavne igrače?

- To će biti minus za nas. Znam da čudno zvuči, ali igrači koji su igrali prve dvije utakmice možda bi bilo demotivirani, pazili bi da se ne ozljede, ne dobiju kartone. Znate, oni igraju u Realu, Barceloni, Juventusu... To su zvijezde, pazili bi na sebe. Ovi koji će ući umjesto njih biti će iznimno motivirani, željni dokazivanja. Mi pristupamo utakmici neovisno o tome kao hoće li Dalić promijeniti jednog ili deset igrača.

Linker
16. travanj 2024 21:00