Ivan Rakitić
 REUTERS/Carlos Barria / REUTERS
NEMA POŠTEDE

IVAN RAKITIĆ POŠTUJE ARGENTINSKOG VANZEMALJCA, ALI... 'Mi smo prijatelji i želim mu svu sreću ovog svijeta osim na ovoj utakmici'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. lipanj 2018. 21:07

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić naglasio je kako će u četvrtak u Nižnji Novgorodu dvoboj Hrvatske i Argentine biti sudar dvije velike momčadi uvjeren kako 'Vatreni' imaju kvalitetu ostvariti pozitivan rezultat.

S druge strane Rakitić je ponovio riječi kolega koji su proteklih dana pričali o poštovanju prema suparničkoj ekipi, ali i samopouzdanju.

- Jako je lijepo igrati protiv jedne od najačih reprezentacija na svijetu, naravno da smo posebno motivrani. To je uvijek nešto posebno, želimo odigrati pravu utakmicu i nastaviti našim putem.

Za Subašića i obranu sigurno je imao poneku caku o Messiju, iako je novimarima rekao:

- Što im objasniti što ne zna cijeli svijet, on će sigurno imati svoje trenutke, na nama je da utakmicu odigramo u najboljem mogućem smislu.

No, slažete li se da Messi s više volje i angažmana igra za Barcelonu nego Argentinu, bilo je standardno pitanje iz kojeg izlaze frustracije.

VIDEO: Nikola Lipovac

- Ne, nikako, baš obrnuti. Messi je silno ponosan što je Argentinac, gledao sam ga proteklih tjedana s koliko je strasti radio i dodatno se pripremao za Mundijal, kad mu spomente reprezentaciju uvijek je smiješak na njegovom licu - dobro je kontrirao Rakitić, stajući u obranu klupskog kolege.

- Mi smo prijatelji i želim mu svu sreću osim na ovoj utakmici. On je ključan, kao Modrić kod nas, kapetan. Argentina je favorit skupine i Svjetskog prvenstva. To će za njih biti drugačija utakmica jer Hrvatska je drugo od Islanda, očekujem da će biti agresivniji, imaju Lea koji je u prvom susretu uputio 8-9 udaraca, u nekom drugom dvobiju to bi bila dva-tri gola. Moramo odigrati savršeno da bismo pobijedili, što želimo - podvukao je Rakitić.

Linker
11. travanj 2024 22:51