REUTERS/Jorge Silva / REUTERS
SJEO NA VRUĆU KLUPU

JAVNOST JE RAZOČARANA, A APSOLUTNA LEGENDA REAL MADRIDA OD ŠPANJOLACA TRAŽI NEMOGUĆE 'Želim da Isco i Silva budu poput Modrića i Rakitića'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. lipanj 2018. 01:05

Španjolci su jedva dobili Iran i kada se tome doda onaj teško osvojeni bod protiv Portugala, može se reći da su na startu SP-a skoro potpuno razočarali svoju javnost. Obično se u svetinju ne dira, no španjolska javnost ne šuti i traži od Fernanda Hierra neke odgovore. I Hierro je prvi puta otkad je preuzeo momčad od Lopeteguija isukao mač i progovorio o razlozima razočaravajućeg starta na SP-u.

- Slažem se da nismo izgledali dobro, da se od nas očekuje više. Ono što je definitivno je da nam treba više mobilnosti, energije, svježine i ideje. Nisam zadovoljan činjenicom da nam Cristiano Ronaldo, koliko god dobar, zabije tri komada, nisam zadovoljan s činjenicom da se protiv Irana spašavamo u zadnjim minutama. Mi možemo i moramo bolje.

Soccer Football - World Cup - Group B - Iran vs Spain - Kazan Arena, Kazan, Russia - June 20, 2018  Spain coach Fernando Hierro before the match   REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez / REUTERS
Hierro

Pitali su ga s čime je zadovoljan.

- S Diegom Costom, on se u svakom smislu žrtvuje za našu momčad i pokazuje kako sve to treba izgledati. Ako deset protivnika igra iza lopte, onda je jasno da mi statičnom igrom nećemo ništa promijeniti. Treba nam više agresivnosti, kretanja, energije i zato razmišljam o promjenama.

Na upiti kako to zamišlja, otišao je između redaka prema Hrvatskoj, za koju tvrdi da ima Diega Costu u Mandžukiću, ali i to da u Iscu i Silvi nema Rakitića i Modrića, ono što ima Hrvatska. I zato je u zaključku rekao:

- Od Isca i Silve očekujem da budu okomitiji, odlučniji, onakvi kako to čini Iniesta kada je u igri. No, jedan sam… Samo s takvim pristupom ćemo biti bolji u nastavku natjecanja.

Soccer Football - World Cup - Group B - Portugal vs Spain - Fisht Stadium, Sochi, Russia - June 15, 2018   Spain's Nacho celebrates scoring their third goal with Koke, Sergio Ramos and team mates   REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

I veliko je pitanje kako će Španjolska igrati protiv Maroka, jer ovi koji su dosad bili sigurni nisu pokazali ništa da bi se na njih moglo osloniti. A ambicije su puno više od osmine finala. Ambicije nose Rusiju ili Urugvaj, a to zvuči znatno opasnije s izdanjem kao dosad.

Puyolovi problemi

I jedna zanimljivost. Carles Puyol, španjolska nogometna legenda, trebao se pojaviti u TV programu iranske televizije kao specijalni komentator utakmice Iran - Španjolska. No, on se tamo nije pojavio, a razlog je izašao na vidjelo nekoliko dana nakon utakmice. Naime, iranski parlament je preko svog dopredsjednika Alija Motaharija poslao pismo TV-u da on toga neće biti ništa, pa su se na TV našli u problemu.

Priča je počela prije nekoliko godina kada je njihov TV-komentator bio Luis Figo, što nije prihvaćeno s oduševljenjem, nego je izazvalo brojne kontroverze. Uglavnom, tvrdnja je da velike strane zvijezde za nekoliko minuta komentara na TV-u dobivaju prevelike svote novca, a to, kako kaže, ‘nije u skladu s nacionalnom politikom Irana’, pa makar svota bila pokrivena i sponzorskim novcem. Kaže, red se mora znati...

Linker
20. travanj 2024 06:40