Tomo Ničota
DVAPUT DOLAZIO U RUSIJU

KAKO JE BIVŠI DINAMOVAC DOŽIVIO PORAZ SVOJE ARGENTINE 'Da nije bilo Messija ne bi niti vidjeli SP, ali neka netko objasni grešku Caballera!?'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. lipanj 2018. 17:15

Dvaput je dolazio u Rusiju, jurio jutarnje vlakove i avione kao običan navijač, vraćao se razočaran u Hrvatsku. Ipak, Luis Ibanez djelovao nam je tužniji i jadniji nakon remija s Islandom, nego poslije poraza od Hrvatske. Ipak, s vremenom je postao - naš.

- Ma, dobro je. To je nogomet, rekao sam i prije utakmice da želim da pobijedi bolji. Pobijedila je Hrvatska sasvim zasluženo, nema zamjerke - rekao nam je jučer Ibanez prije leta iz Moskve za Zagreb.

Kao da ima 15 godina

I ne da na Lea Messija.

- Htio sam zbog Messija da pobijedimo, da se malo podigne ta atmosfera, da on bude igrač odluke, nije se ostvarilo. Hrvatska je znala kako treba igrati, iskoristila je sve slabosti Argentine. Bila je puno koncentriranija, dobro se pripremila za ovu utakmicu. Svaka čast, toj pobjedi nema nikakve zamjerke.

Zagreb,210714.
Zracna luka Zagreb.
Momcad GNK Dinamo otputovala danas u Vilnius (Litva), na uzvrat 2. predkola Lige prvaka, utakmica sa Litvanskim Zalgirisom.
Na fotografiji: Luis Ibanez.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Je li se čuo s kim iz hrvatskog tabora? Ili argentinskog?

- Čuo sam se s Kramarićem ranije, poslije utakmice nisam, a rano sam išao na put. Bit će vremena.

Kako su općenito Argentinci primili poraz? Vidimo da je ipak Messi na udaru kritičara, da i njega krive za poraz?

- Jesu, razočarani su, ali to je tako, nema druge. A to s Messijem, to su gluposti. Pa što njemu može itko reći, kako je to izgledalo u kvalifikacijama, da nije bilo njega, ne bismo se ni plasirali u Rusiju. Moramo mu biti zahvalni što smo i došli na SP, samo zbog njega smo tamo. Pa neka netko objasni tu grešku Caballera, kao da ima 15 godina. Strašno. Ali to nema veze s Hrvatskom, ona je pobjedu zaslužila, siguran sam kako je ovo najbolja hrvatska momčad u povijesti.

Kako će se sve odraziti na budućnost Argentine?

- Bit će frka, prvi će letjeti izbornik. Izletjet će sigurno, nema mu spasa, a oprostit će se i mnogi igrač nakon SP-a. Čak i ako prođemo dalje, ali treba se puno toga poklopiti, mora nam pomoći i Hrvatska. I ako je već moralo tako biti, drago mi je da je Hrvatska pobijedila, neka dođe do finala, imat će u meni velikog navijača. Ispadne li Argentina, navijat ću samo za Hrvatsku. I reći ću vam još nešto. Modrić, Rakitić, Rebić, svi su oni dobri, odlični, ali mene je oduševio Lovren. Jedan je od najboljih stopera u Europi trenutno, ima samopouzdanja, postao je strašan igrač.

Svi žele igrati

Što je uzrok takvog argentinskog pada, nedorečenosti?

- Puno je tu zvijezda, velikih imena, ali oni nisu momčad. Skupe se u reprezentaciji dvaput godišnje, svi žele igrati, nezadovoljni su ako nisu u prvih 11. Hrvatska je, s druge strane, baš momčad, među igračima je puno prijatelja, znaju se dugo, vrlo su bliski. Ja mislim da u Argentini nitko ni s kim nije prijatelj, osim Messija i Agüera, oni se poznaju odavno. A to je veliki problem.

Linker
24. travanj 2024 04:42