REUTERS/Lucy Nicholson
TEŠKI TRENUCI

KAPETAN RIVALA VATRENIH PROŽIVLJAVAO JE PRAVU DRAMU UOČI UTAKMICE ODLUKE 'Rekli su mi da će mi ubiti oca ako ikome kažem. Nisam znao što napraviti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2018. 19:20

Kapetan nigerijske nogometne reprezentacije John Obi Mikel igrao je utakmicu odluke protiv Argentine prošlog utorka znajući da mu je otac otet i da mu prijete smrću.

Mikel je za ESPN rekao kako je primio poziv otmičara četiri sata uoči početka odlučujuće utakmice u Sankt Peterburgu i da su zahtijevali 28.000 dolara za sigurni povratak njegovog oca Pa Michela Obija.

"Bio sam zbunjen, nisam znao što napraviti, ali na kraju sam znao da nisam mogao iznevjeriti 180 milijuna naših navijača. Rekli su mi da će mi ubiti oca ako prijavim sve policiji. Nisam ništa rekao niti izborniku jer ga nisam želio dekoncentrirati uoči tako važne utakmice. Toliko sam to želio podijeliti s njim, ali nisam mogao", objasnio je Mikel.

Nigerija je na kraju utakmicu odluke od Argentine izgubila s 2:1 i ispala iz 'hrvatske' skupine D.

Vijest o otmici Mikelovog oca potvrdila je i policija, a na kraju je cijela priča imala sretan rasplet.

"Možemo potvrditi kako je vijest o otmici istinita i kako su Pa Michel Obi i Ishaya John spašeni", saopćili su iz policije.

Zanimljivo je kako je ovo drugi put da je Mikelov otac otet. Prvi incident dogodio se 2011. godine, a tada su ga otmičari vratili nakon 10 dana.

Linker
23. travanj 2024 15:00