REUTERS/Murad Sezer
NEKE SE STVARI NE ZABORAVLJAJU

KAPETANU NIGERIJE STIGAO ODGOVOR IZ ŠPANJOLSKE NAKON ŠTO JE PROZVAO VATRENE Legenda poručila: 'To su oni napravili nama 98' i izbacili nas na ulicu'

Piše: HinaObjavljeno: 25. lipanj 2018. 15:53

Nakon što je kapetan nigerijske reprezentacije Obi Mikel prozvao Hrvatsku zbog namjere da u posljednjem kolu igra s rezervnim igračima protiv Islanda, reagirao je bivši izbornik Španjolske Javier Clemente, podsjetivši da je ta afrička zemlja napravila isto prije 20 godina poslavši njegove igrače doma.

"Kako se u životu sve vraća. Obi Mikel, nogometaš Nigerije, traži od Hrvatske sportsko ponašanje i da igra s igračima prve postave. Nigerija je 1998. godine igrala s rezervnim igračima protiv Paragvaja i izgubila nakon čega je Španjolska završila na ulici. Čini se da tog dana sportsko ponašanje nije bilo važno", istaknuo je 68-godišnji Clemente na Twitteru.

Clemente je vodio španjolsku reprezentaciju od 1992. do 1998. godine, a klupu je napustio poslije Svjetskog prvenstva prije 20 godina. Španjolska je tada ispala u skupini D, premda je u posljednjem kolu kolu sa 6-1 pobijedila Bugarsku, jer je Nigerija izgubila s 1-3 od Paragvaja. Nigerija je uoči tog zadnjeg kola već bila osigurala prvo mjesto.

Nigerija je prošla u osminu finala sa 6 bodova, a Paragvaj s 5. Španjolska je ispala s 4 boda, a Bugarska s 1 bodom.

Dvadeset godina kasnije, opet u skupini D, Nigerija strahuje za prolaz. U zadnjem kolu Nigerija ne smije izgubiti od Argentine, a Island ne smije pobijediti Hrvatsku.

"Hrvatska bi trebala biti profesionalna i igrati s najboljim igračima. Ovo je veliko natjecanje na kojem ne možeš odmarati igrače samo kako bi pomogao drugim ekipama da se kvalificiraju", rekao je Mikel u subotu.

Hrvatska je osigurala prolaz u osminu finala sa 6 bodova, Nigerija ima 3, a Island i Argentina po 1 bod. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić rekao je da će u utorak priliku dobiti igrači koji dosad nisu igrali, no da cilj ostaje pobjeda.

Na prvenstvu 1998. godine Hrvatska je osvojila brončanu medalju pobijedivši s 2-1 Nizozemsku u utakmici za treće mjesto.

Linker
19. travanj 2024 07:45