Foto: Tom Dubravec / CROPIX
PRESICA UOČI PUTA U ROSTOV

LOVREN POSLAO JASNU PORUKU 'Razumijem zabrinutost Argentinaca, ali zašto riskirati? Modrić bi već osvojio Zlatnu loptu da je Nijemac ili Španjolac'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2018. 12:26

Hrvatska nogometna reprezentacija danas putuje iz Roščina prema Rostovu, gdje je u utorak na rasporedu utakmica 3. kola skupine D protiv Islanda. Uoči puta u Rostov na službenoj presici Vatrenih pojavili su se Dejan Lovren i Lovre Kalinić.

Po starom običaju započelo je pitanjima stranih novinara.

Jon Obi Mikel želi da Hrvatska bude u najjačoj postavi i protiv Islanda i da se igra maksimalno profesionalno.

"Mi svaku utakmicu želimo pobijediti bez obzira tko igra i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo".

Kalinić je na početku progovorio o reakcijama nakon Argentine.

"Svi su bili presretni zbog te pobjede. Ali ne osvaja se turnir na jednoj utakmici. U dvije utakmice smo pokazali da imamo karakter, želju i volju da doguramo što dalje. To želimo pokazati i u posljednjoj utakmici iako smo osigurali prolaz dalje", objasnio je Kalinić.

O ostalim utakmicama.

"Redovno gledamo ostale utakmice. Velike ekipe su u nekakvoj krizi, ali ništa to ne znači, ovo je turnir".

Tvoje pojavljivanje na presici znači da ćeš braniti protiv Islanda. Jesi li zdrav i spreman?

"Naravno, spreman sam. Velika mi je stvar što ću vjerojatno dobit šansu protiv islanda. Za mene je to užitak, idemo nastavit što smo svi priželjkujemo".

Kako protiv Islanda?

"Znamo njihov stil igre, bit ćemo spremni za tu utakmicu, tko god bude igrao. Bit će čvrsti i jaki u duelima. Igraju dosta dugih lopti, no znat ćemo odgovorit na njihovu igru".

Kako provodite vrijeme van terena?

"Atmosfera je odlična, zabavljamo se. Prije svega rad, a Broz je u svim zabavnim igrama najjači".

Prognoza rezultata?

"Nisam baš za neke prognoze".

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Nakon Kalinića na presici se pojavio Lovren. Dočekalo ga je pitanje jesu li mu se svidjele babuške?

"Svidjele su mi se, ali imam osjećaj da ja to nisam bio na fotografiji. Mislio sam da je to Goran Vlaović", rekao je Lovren i nasmijao ruskog novinara.

O utjecaju Dalića na momčad.

"Zlatko je napravio fantastičnu atmosferu kod nas. Napravio je fantastičan odnos s igračima od početka. Zna kako komunicirati s igračima. Nije nam najveći prijatelj, ali dobro se razumijemo. Vlada fantastična atmosfera i treba ju održavati".

Jeste li gledali Coutinha i Brazil?

"Naravno da jesmo. Pratim sve utakmice, tako i Brazil. Igraju dobro, ali nisu dosegli najbolju razinu i nadam se da i neće. Coutinho je fantastičan igrač i to je pokazao i tu se nema što puno reći".

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Argentinci se brinu da Hrvatska neće u najjačem sastavu zaigrati protiv Islanda.

"Ja potpuno shvaćam da zaigra cijela ekipa koja je zaigrala protiv Argentine. Ali zašto bismo riskirali s nekim igračima koji imaju žute kartone. Izbornik će odlučiti, a mi želimo pobijediti i nećemo kalkulirati. Neće biti jednostavna utakmica".

Kakav je osjećaj igrati s dvojicom najboljih veznjaka na svijetu?

"Već sam puno puta rekao da je fantastično igrati s Lukom. On je trenutno jedan od najboljih igrača svijeta. Luka da je Nijemac ili Španjolac bio bi uvijek među Top 3 igrača i mogao bi osvojiti Zlatnu loptu. Ali zato što je Hrvatska manja zemlja ne dobiva toliko pažnje".

Spremam li osvetu Mandžukiću zato što mi je podmetnuo leđa na treningu ?

"Manđo kao Manđo, s njegovom frizurom je dovoljno kažnjen," kazao je sjajno raspoloženi stoper hrvatske reprezentacije Dejan Lovren na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči puta u Rostov na Donu gdje 'Vatrene' 26. lipnja očekuje ogled protiv Islanda.

Lovren je otkrio kako je i došlo do 'poteza dana'.

"Trebao sam ja napraviti spačku Kovačiću, ali su se umiješali Ćorluka i Mandžukić i ja sam nastradao," kazao je Liverpoolov stoper dodavši: "Na treningu treba biti i takvih smješnih trenutaka kako bi se podigla atmosfera jer smo bili uspavani," priznao je Lovren.

Lovren se sa smiješkom osvrnuo i na probleme Matea Kovačića. Veznjak 'Kraljevskog kluba' je poželio novu frizuru, ali frizerka koja ga je šišala nije napravila dobar posao, pa je Kovačić zatražio pomoć svojih sugrača. Spasio ga je Vrsaljko koji je veznjaka Real Madrida ogulio gotovo na ‘nulu’.

"Ja sam bio dva puta na šišanju i oba puta sam morao popravljati frizuru. Jadan Kova sav se preznojio, ali narast će kosa."

Linker
25. travanj 2024 17:23