Reuters
GORI POD PETAMA

MARADONA ZATRAŽIO ULAZAK U ARGENTINSKI KAMP PA PROGOVORIO O HRVATSKOJ 'Bijesan sam, u meni kuha velika ljutnja...'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. lipanj 2018. 19:51

Zvona na uzbunu upaljena su i prije okršaja s Hrvatskom, ali Argentince očito nisu previše prodrmala. Sada više nemaju izbora, preksutra igraju s Nigerijcima i samo u slučaju pobjede mogu izboriti mjesto među 16 najboljih momčadi svijeta.

Izbornik Jorge Sampaoli, Javier Mascherano i Lionel Messi su na sastanku razgovarali s ostatkom momčadi, pričao je s igračima i predsjednik Argentinskog saveza Claudio Tapia.

Petitova kritika

Isto želi napraviti i legendarni Diego Maradona, koji je zatražio dozvolu za ulazak u argentinski kamp.

"Igrao sam sa svojim životom kadgod bih obukao dres Argentine. Legende Simeone, Redondo, Ruggeri, Caniggia, Filol, Luque i Gallego, činili su apsolutno isto. Želim razgovarati s igračima i natjerati ih da shvate što to znači nositi dres nacionalne vrste", poručio je Maradona.

Kritike Gaučima stižu sa svih strana, ne samo iz domovine. Bivši francuski reprezentativac Emmanuel Petit obrušio se na Messija:

"Messi bi se trebao sramiti jer hoda s pognutom glavom po terenu. Nije mi ga žao, morao bi se probuditi. Kad za njega stvari ne idu dobro, ne pokazuje nikakvu reakciju", kazao je Petit.

Maradona je amnestirao Messija, samo je naglasio “mali jednostavno nije vođa”. No poraz od Hrvatske jako ga boli.

"Bijesan sam, u meni kuha velika ljutnja. Igrači koji nose naš dres ne mogu si dozvoliti takav poraz od Hrvatske, jer ona nije ni Njemačka ni Brazil ni Španjolska. Moramo reći istinu", dodao je Maradona.

Teško je i vrataru Willyju Caballeru, jednom od tragičara u porazu od Hrvatske. Niz degutantnih uvreda na njegov je račun stiglo na društvenim mrežama, nije mu pošteđena ni obitelj. Neće Caballero među vratnice protiv Nigerije, to je gotovo sigurno. Priliku je vjerojatno dočekao Franco Armani, 31-godišnji čuvar mreže River Platea, koji nema nijedan nastup za reprezentaciju. Nisu trenirali Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi i Lucas Biglia, ali čini se da njihove ozljede nisu teže prirode i da bi trebali biti na raspolaganju izborniku Sampaoliju za presudni dvoboj na Zenitovoj Areni.

Linker
20. travanj 2024 01:53