Tom Dubravec/ CROPIX
KAKVO PRIZNANJE ZA NAŠEG MAJSTORA!

'MODRIĆ JE NAJBOLJI IGRAČ GRUPNE FAZE SP-A' Hrvatski maestro predvodi uglednu i moćnu listu: 'Potvrdio je status ponajboljeg veznjaka ove generacije'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2018. 19:39

Grupna faza Svjetskog prvenstva je iza nas, a 16 najboljih, najsretnijih ili najspretnijih ekipa, nazovite to kako hoćete, igrat će osminu finala velikog natjecanja u Rusiji.

Gledali smo po skupinama pregršt prekrasnih golova, poteza i majstorija pojedinih igrača, a dio njih se u svoj toj priči izdvojio u odnosu na ostale.

Ugledni sportski portal FourFourTwo odlučio je tako izabrati najbolje među njima, a nama je njihova lista posebno zanimljiva zbog našeg kapetana Luke Modrića. Naime, upravo je hrvatski maestro na čelu te ljestvice, a u leđa mu gleda čaki i ponajbolji igrač svijeta te jedna od najvećih zvijezda Mundijala - Cristiano Ronaldo!

Rostov na Donu, Rusija, 260618.
Stadion Rostov Arena.
FIFA World cup 2018.
Nogometna utakmica 3. kola, skupine D, svjetskog nogometnog prvenstva FIFA 2018, Island -  Hrvatska.
Na fotografiji: Luka Modric
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

"Možda više ne bi trebali biti iznenađeni majstorijama koje Modrić čini. On je ionako izvanredan nogometaš. Njegova nenametljiva brilijantnost je još jednom potvrdila njegov status jednog od najboljih veznjaka ove generacije", stoji, između ostalog, u objašnjenju Modrićevog izbora za najboljeg igrača nadmetanja po skupinama.

U istom tekstu se hvali i njegova mentalna snaga i to u kontekstu Modrićeve uloge u suđenju Zdravku Mamiću.

"To bi svima odvratilo pažnju od nogometa, ali ne i njemu. On je nastavio kao da se ništa nije dogodilo i Hrvatsku odveo u drugu fazu natjecanja", stoji niže u tekstu.

Iza Modrića se na ljestvici smjestio Urugvajac Diego Godin zbog svoje uloge u obrani koja jedina nije primila niti jedan gol na ovom Svjetskom prvenstvu.

Najboljih pet igrača grupne faze po izboru FourFourTwo portala:

1. Luka Modrić (Hrvatska)

2. Diego Godin (Urugvaj)

3. Cristiano Ronaldo (Portugal)

4. Harry Kane (Engleska)

5. Hirving Lozano (Meksiko)

Linker
25. travanj 2024 18:53