REUTERS
ENGLEZI U RITMU 'THUNDERSTRUCKA'

FOTO: BILO JE SVEGA U VELIKOJ DRAMI NA LUŽNJIKIJU Hrvati razvili veliku zastavu 'Spasiba Rusija', Domagoj Vida pobrao salve zvižduka

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. srpanj 2018. 02:50

Atmosfera je bila odlična, navijanje izvrsno, uvod je bio žestok AC/DC i Thunderstruck, Engleza je bilo daleko više, očigledno i po bijelim dresovima na njima, i gorljivo ispjevanoj himni, ali Hrvati su bili glasni, davali jaku podršku Vatrenima. Među fanovima Tri lava i imitator Garetha Southgatea, kao atrakcija za navijače oko njega. Jednako odjeven kao i engleski izbornik.

Hrvatski navijači iza gola razvili su zastavu s porukom "Spasiba Rusija“, donijeli su je Hrvati koji žive i rade u Rusiji. Činjenica je da je kod predstavljanja naše reprezentacija Domagoj Vida dobio sporadične zvižduke domaćina, a kasnije i mnogo jače kad je imao loptu u nogama, što je očigledna posljedica dobro poznatog videa.

Rusi nisu navijali za Englesku, pa ni protiv Hrvatske, ali su jasno iskazali stav protiv Vide. Iako ih na tribinama i nije bilo tako mnogo kako se očekivalo. Englezi su se dokopali velikog dijela karata, što ne čudi s obzirom na njihovu platežnu moć. Iako su neki u toj zemlji zagovarali da bojkotiraju nastup na Svjetskom prvenstvu zato što je domaćin Rusija, na kraju su pohrlili u velikom broju na završnicu.

REUTERS/Darren Staples
REUTERS

Među hrvatskim navijačima vidjeli smo neke poznate face iz raznih sfera poput Tonija Cetinskog, ali ne previše. Istaknute su brojne zastave, navijanja je bilo s obje strane, a kao i na cijelom SP-u na Lužnikima je bila sportska publika, pogotovo kod Engleza, i ponešto turističke, isključivo u dobrom ozračju. Jasno, na kraju je raspoloženje diktirao rezultat. Slavlje do nedjelje...

Linker
24. travanj 2024 10:10