REUTERS/Emmanuel Foudrot.
REUTERS

'TREBA MIJENJATI - SVE!'

FRANCUZI SLAVE POVIJESNU POBJEDU, ARGENTINCI OGORČENI! VELIKI DIEGO PREKRIŽIO I 'BUDUĆEG IZBORNIKA' 'Ova reprezentacija njega uopće ne zaslužuje!'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 30.06.2018. u 19:32

 • Francuska je u ljepotici cijelog Mundijala izbacila Argentinu s natjecanja i izborila četvrtfinale, a reakcije na veliku 4:3 pobjedu su očekivano podijeljene.

  "Kakvo ludilo", naslovnica je koju nakon velike pobjede donosi ugledni L'Equipe u velikom francuskom slavlju, dok s južnoameričkog kontinenta stižu kritike i ogorčenje, na račun cijele momčadi, izbornika Sampaolija, ali i velkog Lea Messija, kojem je ovo vjerojatno bila zadnja prilika za osvajanje svjetskog naslova ('San je postao noćna mora', 'Svjetsko prvenstvo bez Lea Messija", 'Kraj za Argentinu i slike očaja')

  Mala je utjeha svima što je Argentina jedina reprezentacija koja je zabila tri pogotka i ispala s natjecanja još od 1986. godine.

   

  Javier Mascherano bio je jasan. S 34 na leđima, ovo je za njega bio oproštaj...

  "Što se mene tiče, ova je priča završila. Davali smo sve od sebe sve do samoga kraja. Od sada nadalje, ja sam samo još jedan navijač Argentine. Nadam se da će u budućnosti ovi klinci uspjeti postići ono što mi nismo."

  Poraz Argentine proslavili su i Brazilci

    

  Jasno je još od prvog kruga i poraza od Hrvatske da je izbornik Jorge Sampaoli bivši, a priču o izborniku, ovom još uvijek aktualnom i nekom budućem, sažeo je nekoliko rečenica Diego Maradona.

   

  "Mnogo se priča o Diegu Simeoneu kao nasljedniku izbornika Sampaolija. Ja smatram da ova reprezentacija uopće ne zaslužuje Simeonea! Argentinska se reprezentacija mora iz temelja rekonstruirati, od najnižih razina pa sve do vrha. Naglasak u budućnosti mora biti na mladim igračima."

   

  Iz drugih medija