ENGLESKI MEDIJI

HRVATSKA VODITELJICA, 'MODRIC THE MAGICIAN' I 'CRO-ING HOME' ZABAVLJAJU ENGLEZE 'Molimo se da Gary Neville ne dođe na istu ideju kao Mirta Šurjak'

ENGLESKI MEDIJI Tiskovine su u najavnom broju isticale respekt prema hrvatskoj reprezentaciji, ali i prezentirale tipični britanski humor
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. srpanj 2018. 21:52

Bahati Englezi podcjenjuju Hrvatsku, tako je otprilike razmišljala većina navijača Vatrenih uoči polufinalnog sudara s Tri lava u Moskvi. Gledajući neke bombastične naslove po najžućim otočkim online medijima, stvarno se mogao dobiti takav dojam, no engleske tiskovine nude potpuno drugačiju priču. Sve novine redom u najavnom su broju od srijede prema Hrvatskoj iskazivale izniman respekt.

“One body, one soul”, veliki je naslov u tekstu posvećenom hrvatskoj reprezentaciji u Daily Mirroru.

“Jedno tijelo, jedna duša”, naslovljen je tekst u kojem se veličaju Luka Modrić i Ivan Rakitić.

- Modrić i Rakitić možda su neprijatelji u dresu Reala i Barcelone, ali igrajući za Hrvatsku oni čine da momčad otkucava i najveća su prijetnja Engleskoj. Jedna je stvar apsolutno jasna. Zaustavite prijetnju Modrića i Rakitića i razoružat će te Hrvatsku. Ako to Engleska uspije napraviti, prvo finale Svjetskog prvenstva nakon 52 godine bit će na dohvat ruke.

Soccer Football - World Cup - Semi-Final - Croatia v England - Moscow, Russia - July 11, 2018. A supporter of team England cheers next to Croatia fans before the match in the city centre. REUTERS/Sergei Karpukhin
REUTERS/Sergei Karpukhin

'Možemo se samo pomoliti da Gary Neville ne dođe na istu ideju ako Mirta Šurjak'

Tako iz Moskve piše David McDonnell, novinar Mirrora, lista čiji komentari inače nisu ovako odmjereni. Prisjetio se Mirror i prošlih međusobnih utakmica u tekstu s naslovom “From the Wally with the Brolly to fantasy football under Capello...”, a kolumnist Jermaine Jenas hvali svojeg bivšeg suigrača Modrića i naglašava da Engleskoj za pozitivan rezultat ponovno treba pravi učinak Harryja Kanea.

Mirta Šurjak/Instagram

“Legends will be made”, naslov je najavne strane polufinalnog dvoboja okićene fotografijama Modrića i Kanea u još jednom tabloidu Daily Expressu.

I Express je izdvojio Modrića kao glavnu prijetnju, naglašavaju da je zaustavljanje veznjaka Reala ključ za Englesku pobjedu. U tekstu s naslovom “Quiet man who is the big noise for Croatia”, reporter Expressa iz Moskve piše:

- Bio je tužan dan kad je nakon 12 mjeseci špekulacija Luka Modrić napokon napustio Tottenham. Tihi, ali pristojni hrvatski veznjak, odradio je bespogovorno još jednu sezonu za klub i čak mu pomogao da po drugi put u povijesti Premier lige dođe u top 4.

U pojedinačnoj analizi igrača Express je ipak pokazao navijačku stranu. U usporedbi idealnih 11 ukupni rezultat u korist Engleza protiv Hrvata ispao je 95-86. Kod Engleza nitko nije dobio ocjenu 6, kod Hrvata Šime Vrsaljko, Ivan Strinić i Danijel Subašić.

“Modric the Magician”, naslov je velikog teksta o hrvatskom kapetanu u Daily Mailu, čija se taktička analiza ne razlikuje od drugih engleskih tiskovina.

Mail je svojim čitateljima ponudio i predstavljanje Republike Hrvatske na dvije strane s glavnom slikom plavuše u kupaćem kostimu, poznate fotografije na kojoj nije predsjednica RH, ali se internetom tako dugo lažno prezentiralo. Urednici Daily Maila to nisu shvatili (ili možda jesu) pa su u potpisu fotografije čitateljima objasnili kako se radi o Kolindi Grabar-Kitarović.

“Cro-ing home”, poigrala se naslovom još jedna izrazito žuta tiskovina Daily Star.

Englezi pjevaju “it’s coming home”, ali Hrvatska misli da je scenarij za slavu na Svjetsko prvenstvo već zapisan za nju, piše Star, koji je za najavu angažirao Igora Bišćana.

- Engleska je možda blagi favorit, ali čini se da je za nas zapisano da ćemo otići do kraja. Svi ljudi u Hrvatskoj osjećaju da nije bitno kako igramo i protiv koga igramo, da ćemo svakako otići do kraja - objavio je Daily Star Bišćanove riječi.

U današnjem broju Daily Stara na jednoj kolumni mogli ste pronaći i fotografiju Mirte Šurjak u kupaćem kostimu koja je potpisana “Hrvatska sportska novinarka Mirta Šurjak postala je internetska senzacija zahvaljujući svojim Instagram slikama u bikiniju, a mi se možemo samo pomoliti da Gary Neville ne dođe na istu ideju.”

Linker
20. travanj 2024 16:10