Screenshot
SVJETSKA PRIČA BROJ JEDAN

'MAGIČNI! NADMOĆNI! NAJBOLJI RATNICI!' Cijeli svijet se i dalje divi Hrvatskoj, pogledajte kako izgledaju današnje naslovnice vodećih svjetskih novina

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. srpanj 2018. 16:46

I dva dana nakon povijesne pobjede hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu svjetske novine ne samo da ne prestaju pisati o povijesnoj utakmici, već hrvatskim nogometašima i njihovom trijumfu posvećuju kompletne naslovnice novina.

Brazilsko izdanje Metroa izašlo je danas s naslovnicom obojanom u crveno bijele kvadratiće. S istaknutim naslovom ‘Magični kvadratići’ i pored ‘Nadmoćni’ Metro nam je i drugi dan nakon utakmice posvetio pozamašan prostor na svojoj naslovnici. Za pozadinu su složili montažu od nekoliko fotografija s kraja utakmice.

Screenshot
Brazilsko izdanje Metroa

‘Hrvatska slomila Englesku’, piše nizozemski De Telegraaf uz fotografiju slavlja hrvatskih nogometaša na terenu. Njihov najtiražniji dnevni list u podnaslovu hrvatske reprezentativce opisuje kao ‘balkanske heroje’ dodajući da im slijedi ogled s Francuskom.

Screenshot
Nizozemski De Telegraaf

Španjolski sportski dnevnik As na vrhu naslovnice pozicionirao je naslov o ‘epskoj pobjedi Nadala’, no gotovo kompletnu naslovnicu posvetili su hrvatskom trijumfu. ‘Hrvatska finalist sa srcem’, stoji velikim slovima uz fotografiju zagrljaja Modrića i Mandžukića. ‘Pod Modrićevim vodstvom Mandžukić je odlučio utakmicu u 109. minuti’, pišu Španjolci, dodajući da se radi o prvom finalu Hrvatske, ‘zemlje koja ima samo 4,2 milijuna stanovnika’.

Screenshot
Španjolski sportski dnevnik As

Kolumbijske novine El Espectador također su posvetile većinu naslovnice Vatrenima. ‘Do kraja/finala’, pišu uz veliku fotografiju Modrića i Mandžukića. Ni oni nisu propustili spomenuti da se radi o povijesnom uspjehu nakon ‘emotivnog duela’.

Screenshot
Kolumbijske novine El Espectador

Argentinski list El Territorio naslovnicu ispod glavnog naslova u potpunosti posvećuje Hrvatskoj. Uz fotografiju slavlja Mandžukića i Perišića napisali su: ‘Hrvati su bili bolji ratnici!’

Screenshot
Argentinski list El Territorio

Brazilski O Liberal također većinu naslovnice posvećuje Hrvatima - ‘Hrvatska za povijesni kraj’, pišu uz sliku slavlja Mandžukića i Modrića.

Screenshot
Brazilski O Liberal

Notícia Agora, također iz Brazila, veći dio naslovnice posvećuje hrvatskim nogometašima s jednostavnim naslovom ‘Herojski preokret!’

Screenshot
Notícia Agora, Brazil

Belgijski list Gazet van Antwerpen cijeli je gornji dio naslovnice posvetio Svjetskom nogometnom prvenstvu, s fotografijom Mandžukića u prvom planu. U naslovu su se koncentrirali na vlastite reprezentativce zaključivši ‘Opet protiv Engleske’, dodajući da Hrvatska u finalu ide na Francuze.

Screenshot
Belgijski list Gazet van Antwerpen

Urugvajsko izdanje španjolskog El Paisa u centru naslovnice piše: ‘Do kraja s nogometom i srcem!’

Screenshot
Urugvajsko izdanje El Pais

‘Hrvatska u finalu, čudo Svjetskog prvenstva’, tako vidi prolazak hrvatske reprezentacije u finale SP-a argentinsko izdanje lista La Nacion.

Screenshot
Argentinsko izdanje La Nacion

Linker
26. travanj 2024 15:13