screenhot youtube

SLOŽNA NEKA EKIPA

'POLA' ŽIVOTINJSKOG VRTA U SAHALINU UVJERENO U SLAVLJE DOMAĆINA Lav 'Lord' toliko vjeruje Rusima da je pojeo i meso i zastavicu zajedno sa slamčicom

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 06.07.2018. u 14:19

 • Lav Lord, bijela medvjedica Aurora, bajkalski mačak, svi redom prognoziraju pobjedu Rusije nad Hrvatskom u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, donose u petak ruski portali.

  Pred lava Lorda u zoološkom vrtu u Sahalinu stavili su dvije posude s mesom - jedinu s hrvatskom i jednu s ruskom zastavom. Naravno, Lav je kao pravi patriot izabrao zdjelu s ruskim stijegom, izvještavaju Ria novosti. Ne samo da je smazao meso nego i zastavicu, zajedno sa slamčicom, dodaju Rusi, hrabreći se pred srazom s Hrvatima.

  Bijela medvjedica Aurora iz Parka flore i faune Roev potok u Krasnojarsku također je predskazala pobjedu Rusije u četvrtzavršnici izabravši između dvije lubenice onu s ruskom zastavom. Njezin partner Feliks kasnije je dokrajčio hrvatsku lubenicu, pišu Ria novosti. Podsjećaju da je Aurora pogodila ishod predsjedničkih izbora u SAD-u.

  Na ruskim portalima pojavio se i snimak neimenovanog mačka iz bajkalske regije koji je između dvije zdjelice s hranom na kojima su hrvatska i ruska zastava, odabrao onu s ruskom. Ne navodi se, međutim, što je bilo u kojoj zdjelici.

  Najpopularniji životinjski vidovnjak ovih dana ipak je mačak Ahil iz Ermitaža, koji je, kako se podsjeća, do sada bez greške predvidio ishod ruskih utakmica s Egiptom i Saudijskom Arabijom, pobjedu Irana nad Marokom i pobjedi Brazila nad Kostarikom, piše portal TurStat.

   

  Drugi na ljestvici popularnosti je medvjed Jakov iz Moskve, koji je pogodio ishod četiri utakmice, a treća je tapirica Kleopatra iz zooparka Limpolo iz Nižnjeg Novgoroda.

  Što se pak tiče prognoza ruskih građana, najnovija anketa Sveruskog centra za istraživanje javnog mnijenja, koji je u Rusiji najcitiraniji i najugledniji izvor takvih podataka, pokazuje da 56 posto građana Ruske Federacije očekuje pobjedu Rusije nad Hrvatskom u četvrtfinalu. Neriješeni ishod i raspucavanje penala očekuje 10 posto anketiranih, pobjedu Hrvatske 15 posto, a 19 posto reklo je da ne može predvidjeti ishod.

  Iz drugih medija