Duje Klarić, Jakov Prkić / CROPIX / Hanza Media
JOŠ JEDAN DAN ZA PAMĆENJE

FOTO: STRINIĆ NIKADA NIJE DOBIO GROMOGLASNIJU ROĐENDANSKU ČESTITKU Prepuna Riva skandirala Daliću, igrači s navijačima napravili veliku feštu

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. srpanj 2018. 14:41

Nakon što su naši reprezentativci sletjeli u zračnu luku, tamo su ih dočekali župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji su im odmah čestitali. Potom su se naši reprezentativci u dobrom raspoloženju spustili do mora, gdje su se ukrcali u brodicu koja ih je odvezla do splitske gradske luke.

Svi su bili dobro raspoloženi, komunicirali su s pripadnicima Hrvatske vojske i mornarice, potpisivali dresove. Cijeli njihov transfer od Resnika do Rive bio je uživo prenošen na velikom ekranu, gdje je sve detalje s broda moglo vidjeti okupljeno mnoštvo. Između ostaloga vidjeli su i naše reprezentativce kako su palili signalne rakete i baklje, sve u zanosu velike fešte koja im se spremala na Rivi.

Velika fešta na splitskoj Rivi, prije koje je pao veliki pljusak, a kapi su bile gotovo veličine srebrnih medalja koje su osvojili naši reprezentativci, privukla je pozornost brojnih ostalih poznatih sportaša koji su iz prvih redova došli vidjeti doček srebrnih Vatrenih.

U početku programa, dok su još naši reprezentativci putovali brodom s aerodroma prema Rivi, voditelji programa posebno su naglasili da su na fešti i poznati splitski olimpijci. Uz samu binu vidjeli smo tako i Josipa Reića, legendarnog veslačkog kormilara, tu su bile judašice Barbara Matić, Marijana Mišković, plivačica Karla Šitić, te gimnastičarka Ana Đerek.

- Presretna sam zbog ovakve fešte, naši nogometaši stvarno su u proteklih mjesec dana razveselili naciju, zaista su nas sve uz male ekrane u domovini učinili jako sretnima. Od trenutka kad smo se plasirali u finale nisam se mogla prestati ježiti svaki put kad bih pomislila na to. Fešta je odlična, svi oni su to zaslužili, a Split zna slaviti pobjede - poručila je judašica Matić, koja je, naravno, bila u hrvatskom dresu.

U blizini smo vidjeli i predsjednika vaterpolista Jadrana Alberta Pavlovića, tu je bio i legendarni Deni Lušić, pa zatim košarkaš Željko Jerkov, majstor borilačkih sportova Marko Žaja, ali i Nikša Kaleb, legendarni rukometaš, koji se s Hrvatskom naosvajao podosta medalja. Nije ni on propustio svratiti u Split i vidjeti iz prvih redova feštu, a kad smo mu spomenuli da on već takvim slavljima ima iskustva, samo nam je odgovorio:

- Ne treba se sad povlačiti nikakve paralele između onoga što je bilo nekada. Trebamo uživati u ovom trenutku i slaviti naše nogometaše koji su nas učinili veselima. Ovo je veliki uspjeh - rekao je Kaleb, pa se onda prisjetio jednog detalja:

- Sjećam se naše fešte iz 2004. godine, na njoj je bio i mali Luka Modrić, koji je tada bio još kadet, a sad je, evo, najbolji igrač Svjetskoga prvenstva.

U hrvatskim bojama pokraj pozornice bili su i Boško Čavka, izbornik dizačke reprezentacije Hrvatske, te uz njega reprezentativac Amar Musić, koji je nedavno na Mediteranskim igrama uzeo zlatnu medalju.

A post shared by Ivan Perišić (@ivanperisic444) on

- Ovaj uspjeh naše reprezentacije sad bi trebali iskoristiti naši političari kako bi se napravilo nešto više, te poboljšao status sportaša generalno. Ovo je uspjeh koji se ne može ničim mjeriti, napravljena je strašna reklama za Hrvatsku - govorio nam je Čavka, pokazujući snimke s mobitela nakon što se vratio s bine kako bi ovjekovječio ovaj dan.

- Čini mi se da ovdje ima 70-80 tisuća ljudi, Riva je skroz puna, a ima ljudi i po okolnim ulicama.

Kada je sama fešta započela i kada su se naši reprezentativci popeli na binu, sreli smo i nekadašnjeg igrača Hajduka iz zlatne generacije Vilsona Džonija, koji je samo kratko poručio:

- Ponosan sam, jako sam ponosan, ovo je strašan uspjeh, momci su ovo zaslužili.

Linker
17. travanj 2024 06:31