Neredi navijači
 Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
NAVIJAČKA GROZNICA

VIDEO: POLICIJA DOBILA DOJAVU DA STIŽU HULIGANI KOJI IMAJU NAMJERU PREKINUTI UTAKMICU? Pregledi rigorozni, navijačima se skidaju i cipele...

Nakon što su hrvatski navijači osvojili Kalinjingrad i stvorili dojam kao da 'Vatreni' igraju u domovini, iste slike gledamo i na ulicama Nižnji Novgoroda, ali danas ipak dominiraju dvostruko brojniji argentinski navijači. Sve najnovije vijesti, videa i fotogalerije s lica mjesta pratite na portalu SN.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. lipanj 2018. 10:36

18.50 - U Nižnji Novgorodu vladaju jake mjere osiguranja uoči utakmice između Hrvatske i Argentine.

Za razliku od utakmice između Hrvatske i Nigerije u Kalinjingradu sada su mjere osiguranja osjetno pojačane, a razlog je navodna dojava da se hrvatski huligani spremaju prekinuti utakmicu. Prema nekim informacijama pregledi su rigorozni, a navijačima se skidaju i cipele. Sve samo da se zaustave eventualni incidenti.

Nadamo se da su glasine lažne i da se neće ponoviti scene otprije dvije godine iz St. Etiennea kada su huligani prekinuli susret između Hrvatske i Češke na Euru.

17.50 - Zaustavili smo se pokraj ekipe iz Crikvenice. To su momci koji imaju najveću hrvatsku zastavu, veličine 96,5 puta 10,5... Bili su i u Kalinjingradu, tamo ih je bilo 14, ali njih 11 se moralo vratiti zbog obveza, ostala su trojica, Zvjezdan Gašparović, Bruno Dobrinić i Predrag Šor. S njima je bio i prijatelj iz Las Vegasa, Zlatko Antolić.

VIDEO: Tomo Ničota

- Razvili smo našu najveću zastavu u Kalinjingradu, a onda smo skupa s njom devet sati vlakom putovali do Moskve. Međutim, tada je nismo uspjeli unijeti u avion. Teška je oko stotinu kilograma, tako da su nas za avionski prijevoz zastave tražili 2000 eura. Velika je to cifra, toliko novaca nemamo. Zato smo je podijelili na tri dijela, ovdje smo uspjeli doći s jednom trećinom zastave, naime sastavljena je od tri dijela. Ostala dva ostala su u Moskvi, ali imamo ideju, kompletna će opet biti u Rostovu, na utakmici s Islandom - kazao nam je Zvjezdan Gašparović.

VIDEO: Tomo Ničota

17.20 - I dalje traje pjesma hrvatskih navijača na ulicama, a čitavi spektakl uljepšale su i navijačice. Dame u 'kockicama' oduševile su apsolutno sve. BRAVO CURE!

16.00 - Od ranog jutra ne prestaje pjesma Hrvata na ulicama Novgoroda

15.40 - Argentina je prvu utakmicu na prvenstvu igrala u Moskvi, koja je udaljena 480 kilometara, pa su njihovi navijači odmah nakon utakmice krenuli put Nižnija. Hrvatska je natjecanje otvorila u Kalinjingradu, pa je većina naših navijača stigla sinoć ili će doći na dan utakmice.

"Ako Argentina nije mogla pobijediti Island, kako će onda nas, uništit će ih Perišić i Rebić," dodao je Mislav koji je na utakmicu potegnuo iz Karlovca.

15.25: Saznajemo kako su navijače u Nižnji Novgorodu neugodno iznenadile cijene pive, koje su oko 30 kuna. Time su se tvrdnje kako će Nižnji biti jedan od najskupljih gradova na prvenstvu pokazale točnima.

14.40: Hrvati sve brojniji na ulicama Nižnjeg Novgoroda, atmostera dovedena do usijanja!

Njizni Novgorod (Rusija), 210618.
Navijaci hrvatske i argentinske nogometne reprezentacije u gradu Niznji Novgorod pred utakmicu 2. kola, skupine D, svjetskog nogometnog prvenstva FIFA 2018. 
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
CROPIX

14.30: Velika hrvatska zastava koja je bila hit u Kalinjingradu stigla je u Nižnji Novgorod i upravo je razvijena u centru grada.

13.45: Hrvatski navijači rade show u centru grada, nije još ni 14 sati, što će tek biti do utakmice...

VIDEA: TOM DUBRAVEC/BORIS KOVAČEV

13.15: Dobili smo i prve snimke raspjevanih hrvatskih i argentinskih navijača s ulica Nižnji Novgoroda. Atmosfera je prekrasna, nikakvih problema nema, dapače, lijepo je vidjeti ovakvo druženje velikih suparnika.

VIDEA: TOM DUBRAVEC/BORIS KOVAČEV

12.30: Nakon što su hrvatski navijači osvojili Kalinjingrad i stvorili dojam kao da 'Vatreni' igraju u domovini, iste slike gledamo i na ulicama Nižnji Novgoroda, ali ovoga puta dominiraju argentinski navijači.

"Vamos vamos Argentina", odzvanja središtem Nižnji Novgoroda. Hrvatski navijači ne zaostaju u pjesmi i zabavi, ali 'Gauča' ima barem dvostruko više. Atmosfera u gradu je sjajna, a Rusi su oduševljeni zajedničkom 'hrvatsko-argentinskom' zabavom.

"Za Argentinu putujemo i na kraju svijeta, što je to 14.000 kilometara," kazalo nam je društvo iz Buenos Airesa.

Prema pisanju ruskih medija, u Nižnji Novgorod je doputovalo možda i 20.000 Argentinaca, dok bi hrvatskih navijača moglo biti nešto više od pet tisuća.

"Malo nas je al' nas ima," uzvraćali su hrvatski navijači.

"Nema nas toliko kao u Kalinjingradu, ali smo jednako glasni," kazao je Ante koji je na utakmicu doputovao s prijateljima iz Berlina.

--------------------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 13:22