REUTERS/Dylan Martinez
VELIČANSTVEN IGRAČ

NEYMAR JE POKAZAO KLASU KADA JE BILO NAJVAŽNIJE Brazilska zvijezda tek ulazi u formu, a iako je loš glumac s pravom puca na nogometni tron

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. srpanj 2018. 00:57

Prije Mundijala u Rusiji bilo je upitno hoćemo li ga uopće vidjeti jer zbog ozljede nije igrao još od sredine ožujka. Međutim, Neymar je tu, odigrao je sve četiri utakmice za Brazil, postigao je dva pogotka uz jednu asistenciju, a osjeća se da mu je forma u stalnom usponu i da bi svoje najbolje utakmice na Svjetskom prvenstvu tek trebao odigrati.

Protiv Meksika je pokazao klasu kada je bilo najvažnije, u prvoj nokaut utakmici na turniru. Prekrasan pogodak i odlična asistencija dali su pečat njegovoj igri. Točno se vidi kako je iz utakmice u utakmicu brži, sigurniji na lopti, odlučniji u driblingu, precizniji u završnici.

GOLOVE S UTAKMICE BRAZIL - MEKSIKO POGLEDAJTE OVDJE

Doduše, njegova uporna želja za glumačkim scenama na utakmici živicira brojne ljubitelje nogometa i neupitno mu umanjuje nogometnu vrijednost. I jučer je pokazao dio tog nesportskog repertoara nakon što ga je Layun nagazio na kopačku. Nemojmo također zaboraviti da je protiv Kostarike pokušao iscenirati jedanaesterac, sudac ga je čak bio i dosudio, ali ga je nakon gledanja VAR-a poništio.

Koliko god bio loš glumac, Neymar ipak ostaje veličanstven igrač koji s pravom puca na mjesto nasljednika dvojca Messi - Ronaldo koji već deset godina vlada nogometnim svijetom. Neymarova je brzina nevjerojatna, ima fantastične driblinge, sjajno osjeća igru, odličan je u realizaciji i asistencijama.

Za konačni iskorak nedostaje mu još malo već doza ozbiljnosti u igri, a poglavito u ponašanju. No, ovakav Neymar definitivno izgleda kao igrač koji bi Brazilu morao podariti još jednu titulu svjetskog prvaka...

_

Linker
25. travanj 2024 00:07