Cathrin Mueller/Bongarts/Getty Images)
Bongarts/Getty Images

REAKCIJE NA ŠOKANTNO ISPADANJE

NIJEMCI 'RAZAPELI' SVOJE ZVIJEZDE, S NASLOVNICA 'VRIŠTE' KRITIKE O POVIJESNOM DEBAKLU 'Ovo je kraj generacije', Löw opisao 'stravu iz svlačionice'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 27.06.2018. u 19:27

 • Njemačko ispadanje sa Svjetskog prvenstva ipak je zasjenilo sve što se do sada zbivalo u Rusiji.

  "Povijesni debakl, Njemačka je ispala već nakon utakmica u skupini", vrištalo je s naslovnica većine njemačkih medija, najčešće urešenih fotografijama Mesuta Özila te Joachima Löwa, dvojca koji će se sljedećih dana naći pod najvećim udarom kritika.

  GOLOVE S UTAKMICE NJEMAČKE I JUŽNE KOREJE POGLEDAJTE OVDJE

  "Nakon ovog fijaska sve treba dobro izanalizirati - čak i Löwa", jedan je od naslova u Kickeru, u kojem nisu tražili isprike.

  "Jedan genijalni udarac Tonija Kroosa u nadoknadi protiv Švedske bio je tek bljesak u inače razočaravajućoj kampanji svjetskih prvaka. Bez ideje, totalno nemoćni nastup protiv Južne Koreje označio je kraj jedne sjajne generacije koja je osam godina bila u vrhu", napisao je urednik najpoznatijeg njemačkog sportskog magazina.

  "Ispali smo, drugo nismo ni zaslužili", smatraju u Bildu, dok su u SportBildu stavili "SP iz noćne more, bolan kraj".

  Kritike će svakim danom biti sve jače, status Joschima Löwa više nije neupitan, a i on sam je ostavio prostora nagađanju.

   

  Jasno i ostali europski mediji popratili su senzacionalni kraj Nijemaca, "Nimalo glamurozan kraj svjetski prvaka", napisali su u Gazzeti, dok je naslov u L'Equipeu "Prvaci su pali u zamku".

  O samom susretu nešto je po završetku utakmice morao reći Joachim Löw. Izbornik Njemačke bio je u potpunom šoku.

   

  "Ovo je totalni šok za nas. U svlačionici je mrtva tišina i nitko ne može objasniti zašto je završilo ovako kako je završilo"

  Nakon njega pred novinare je izašao i Mats Hummels:

  "Ključ je bio poraz od Meksika, nismo uspjeli to popraviti, spasili smo se protiv Švedske i ispuhali. Vidite da se na ovom prvenstvu samo Engleska i Belgija ne muče. No, sami smo si krivi jer igramo loše. Zadnji dobar meč odigrali smo u listopadu 2017. godine".

    

  Iz drugih medija