REUTERS
NIJE DOBRO!

OKRŠAJ PROTIV VATRENIH ZA NJIH JE JEDNA OD NAJVAŽNIJIH UTAKMICA IKAD 'Klanovi razdiru našu reprezentaciju, ako izgubimo, cijela nacija će biti u šoku'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. lipanj 2018. 18:12

Zanimljivi su ti argentinski novinari. Nakon kiksa protiv Islanda kao da ne vjeruju da Argentina može pobijediti Hrvatsku! Šokiralo ih je tih 1:1 protiv društva sa sjevera Europe. Kažu nam da je cijela nacija razočarana, da je zavladala apatija te da se utakmica s Vatrenima očekuje u pravoj drami.

- Ako izgubimo i vjerojatno ispadnemo, cijela nacija biti će u šoku! S Hrvatskom igramo jednu od svojih najvažnijih utakmica posljednjih godina - kazao nam je Javier Aparacio, novinar jednog argentinskog radija

Ogromna glad

Htjeli smo mu kazati zašto bi to bio takav šok, zašto bi to bila takva senzacija, pa Gauči su se jedva plasirali na ovo Svjetsko prvenstvo, u južnoameričkim kvalifikacijama izborili su plasman tek u posljednjem kolu protiv Ekvadora. Ali nismo ga htjeli dodatno učiniti razočaranim.

Soccer Football - World Cup - Group D - Argentina vs Iceland - Spartak Stadium, Moscow, Russia - June 16, 2018   Argentina's Javier Mascherano and Angel Di Maria talk with referee Szymon Marciniak              REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

- Glad za trofejom je ogromna, Messiju je ovo vjerojatno zadnja prilika da postane prvak svijeta. I ne samo njemu. Golem je to pritisak na našu reprezentaciju, svi očekuju vrh, poraz od Hrvatske uništio bi taj san. O da, od toga se ne bismo oporavili... Bol bi trajala predugo.

Najtanja veza

Saznajemo od drugog mladog kolege Miguela, koji radi i kao prevoditelj za jednu argentinsku televiziju da atmosfera u momčadi Jorgea Sampaolija nije dobra.

- Nema zajedništva. Igrači se druže u klanovima, ima ih nekoliko. Nije to dobro, to bi moglo biti kobno. Argentina je bila najjača kad je vladala sloga, sad nije tako. To je veliki problem ove momčadi. Klanovi razdiru našu reprezentaciju - priča Miguel.

Ono što argentinski novinari posebni naglašavaju jest da Argentina nema dobru veznu liniju, da je tu najtanja.

Bolja varijanta

- Gledali smo utakmicu protiv Islanda. Kad smo vidjeli da naša vezna linija ne postoji, svi smo kazali “eh, da su nam vaši Modrić i Rakitić!”. Da zaista, da imamo Modrića i Rakitića uz Messija i naše napadače sigurno bismo bili prvaci svijeta. Svi se slažu s time. Oni znaju dati pravu loptu, asistirati, S njima u momčadi Messi bi konačno osvojio naslov prvaka svijeta, bilo bi mu lakše. Ovako, ne može sam.

Od hrvatskih igrača, posebno spominju Marija Mandžukića i Dejana Lovrena.

- Lovren igra sjajno, ali protiv Nigerije cijela hrvatska obrana je djelovala jako dobro, Ukoliko Messi ne izvede neki genijalni potez, ne znam kako ćemo zabiti pogodak - priča nam Javier.

Licitirali su Argentinci s mogućim promjenama kad se radi o sastavu u odnosu na utakmicu s Islandom.

- Valjda će Samapoli na klupu preseliti Lucasa Bigliu. Mora... - priča kolega i stavlja ruke kao da moli argentinskog izbornika za takav potez

Ne govori to samo Javier, gotovo svi argentinski novinari mole Boga da Sampaoli iz momčadi izbaci Bigliu, taj im se nikako ne sviđa.

- Umjesto Biglie trebao bi igrati Ever Banega. Bila bi to bolja varijanta.

Također, priča nam kolega da bi van mogao i Salvio, a protiv Hrvatske bi s trebao pojaviti Gabriel Marcado.

- Protiv Islanda nije bilo dobro, sve je nekako izgledalo sterilno. Ovakva kombinacija jamčila bi ofenzivniju igru.

Dosta se pričalo o tome kako bi umjesto Angela Di Marije mogao ući Cristian Pavon. Međutim, naš razgovorljiv sugovornik sumnja u tu varijantu.

Di Maria može zabiti

- Nisam siguran da će Sampaoli baš toliko mijenjati. Nije on trener koji voli previše mijenjati. Mora nešto mijenjati, ali nisam siguran da će baš promijeniti tri igrača. Konačno, Di Maria uvijek može zabiti, jak je individualac.

Zanimljivo, ali Argentinci uopće ne govore o mogućnosti da protiv Hrvatske startaju Paulo Dybala i Gonzalo Higuain.

- Njih Sampaoli ne doživljava previše. Konačno, ne mogu u istoj momčadi igrati Dybala i Messi. A Messi će igrati, ha-ha...

Toliko kolege novinari koji kažu da Argentina ima mnogo dvojbi i kombinacija. I da na kraju ipak sve ovisi o Messiju. Što je definitivna istina.

Linker
25. travanj 2024 15:52