Kane
 REUTERS/Carlos Barria / REUTERS
IGRAČ DANA

OVAJ JE ČOVJEK JEDINA PRAVA PRIJETNJA CRISTIANU RONALDU NA MUNDIJALU Najbolje od svega je što ni izbliza nije pokazao sve što zna

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. lipanj 2018. 00:22

Harry Kane (24) za sada je - barem što se nas tiče - jedini igrač koji konkurira Cristianu Ronaldu na Mundijalu u Rusiji. Obojica su odigrala po dvije utakmice, obojica su oba puta bili igrači svojih utakmica.

Samo je engleski centarfor zabio gol više od Portugalca - on ih ima pet - premda je svima jasno da Ronaldova tri gola Španjolskoj imaju posebnu vrijednost. Kane je ipak zabijao 'samo' Tunisu i Panami, a oni su eventualno treća svjetska liga.

GOLOVE S UTAKMICE ENGLESKA - PANAMA POGLEDAJTE OVDJE

Ima još nešto. Kane je protiv Paname zabio tri pogotka, ali dva su stigla nakon kaznenih udaraca, a za jedan realno 'nije kriv'. Naime, suigrač ga je doslovno napucao u petu, a lopta se sretno odbila u gol. Međutim, koga briga za takve detalje, jer pišu se samo pogoci, a Kaneovih pet doista izgledaju impozantno. Posebno kada još vidite da je protiv Paname izašao već u 62. minuti. Kane je teren napustio ozarena lica, premda su se njegovi zagovornici svakako pitali koliko bih ih još zabio da je ostao na travnjaku do kraja utakmice.

Harry Kane je i prije ovog turnira imao neupitnu vrijednost u svijetu nogometa. Na Transfermarktu će to prikazati sa 150 milijuna eura. Zna se da ga žele svi najveći europski klubovi, da Real Madrid ne bi pitao koliko to stoji, ali nismo sigurni da će ga Tottenham pustiti, jer predsjednik Levy je vrlo tvrd i obožava iscrpljujuće pregovore. Doduše, nakon ovih pet golova kupci će ga početi žestoko pritiskati.

A najbolje od svega je što Harry Kane ni izbliza još nije pokazao sve što zna. Za pet golova zaslužuje čistu 'desetku', ali izvedbe još nisu na razini najboljih iz Tottenhama, u kojem je Kane mnogo više od najboljeg strijelca. I to je sjajna vijest za mladu, ali vrlo moćnu Englesku koja nakon dugo godina igra nogomet u kojem cijeli svijet uživa...

Linker
24. travanj 2024 11:02