Foto: Tom Dubravec / CROPIX
KALKULACIJE

POBJEDA NIGERIJE NAD ISLANDOM OTVORILA JE NEKE NOVE KARTE Ovo je ludi scenarij u kojem bi nam Francuska mogla zakuhati stvar i to namjerno

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. lipanj 2018. 11:57

Pobjeda Nigerije nad Islandom otvara neke nove karte. Dakle, Hrvatska još nije matematički prva, ali vrlo izvjesno jest. Dakle, Nigerija bi u zadnjem kolu trebala ‘pobijediti’ Hrvatsku šest razlike, primjerice svladati Argentinu s tri gola viška a da pritom Hrvatska s toliko izgubi od Islanda. Nemoguće nije, ali nije ni realno. No, sad druga može biti i Argentina, ako pobijedi Nigeriju, a Island ne pobijedi nas.

Zanimljivo će biti vidjeti kako će reagirati Francuzi. Ne, ne optužujemo nikoga unaprijed, samo kalkuliramo, znamo da u nogometu ima svega, svatko misli na sebe i traži sebi najbolju mogućnosti. Znači, Francuska može ‘birati’, pokušati izbjeći Argentinu u osmini finala.

Nije upitno da je Hrvatska u ovom trenu bolja od Argentine, ali veliki to možda vide drugačije, Argentina ima Messija i bez obzira na sve to je opcija za izbjegavanje. A to bi Francuska učinila ako izgubi od Danske. Išla bi na Hrvatsku ili Nigeriju, na papiru možda njima bolji izbor. Znaju da ih i mi respektiramo, da ih nikad nismo pobijedili... Nadamo se da neće biti nikakvih kalkulacija, ali možda i Deschmps na teren pošalje pričuve, bismo li se mogli buniti?

Linker
19. travanj 2024 01:33