Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ISLANĐANI U NEZAHVALNOJ POZICIJI

RAZOČARANI IZBORNIK ISLANDSKE REPREZENTACIJE NAJAVIO NJIMA PRESUDNI OGLED S VATRENIMA 'Bit će jako teško, ali barem znamo da možemo dobiti Hrvatsku'

Piše: HinaObjavljeno: 23. lipanj 2018. 00:31

Reprezentativci Nigerije pobijedili su Island rezultatom 2:0 u svojoj drugoj utakmici skupine D u kojoj je Hrvatska dan ranije osigurala prolaz dalje u osminu finala.

Upravo je pobjeda hrvatskih reprezentativaca dala krila igračima Nigerije jer se time otvorila šansa i za njihov potencijalan prolazak skupine. Sada je borba za drugo mjesto potpuno otvorena, sportski mediji bave se kalkulacijama, a jedino je sigurno da i Nigerija i Island i Argentina mogu završiti na drugome mjestu. Evo što kažu izbornici nakon današnje pobjede Nigerije:

"U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, ali smo u nastavku bili mnogo bolji, igrači su shvatili da moraju krenuti po pobjedu kako bismo zadržali izglede za prolazak u osminu finala. Island je dobra momčad, vrlo snažna i dobro organizirana. Protiv Argentine ćemo igrati na pobjedu", poručio je nigerijski izbornik Gernot Rohr.

"Utakmicu je promijenio rani pogodak Nigerije u drugom poluvremenu. Nakon njega smo morali više riskirati, a Nigerija je jako dobra u protunapadima. Sada nas čeka novi ogled protiv Hrvatske, s njom smo igrali četiri puta u zadnje četiri godine i znamo da će biti jako teško. No, kvalifikacije smo završili ispred Hrvatske, pobijedili smo ju na Islandu tako da barem znamo da ih možemo dobiti", zaključio je Heimir Hallgrimsson, izbornik islandske reprezentacije.

Linker
19. travanj 2024 01:37