Korea Football Association via Getty Images
BILO JE KAO U RATU

JEDNA OD NAJVEĆIH ZVIJEZDI: 'DOBRO DA SMO IZVUKLI ŽIVU GLAVU, LETJELE SU ŠAKE!' Cure detalji s utakmice za koju nitko nije znao da je uopće odigrana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2019. 18:38

Voljom ždrijeba, plesom kuglica u istu su kvalifikacijsku skupinu unutar azijske nogometne konfederacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine spojene - dvije Koreje. Sjeverna i Južna odigrale su njihov prvi od dva programirana susreta unutar skupine H drugog kvalifikacijskog kruga. Završilo je u Pjongjangu miroljubivih 0:0.

No, na toj utakmici sve je bilo, ili barem gotovo sve, važnije i čudnije od rezultata. Na utakmici nije bilo niti navijača, niti novinara, a predstavnici Južne Koreje na sjevernom dijelu nisu mogli imati čak niti mobilne telefone.

O tome kako je bilo na utakmici najbolje svjedoče riječi Heung-Min Sona, najpoznatijeg južnokorejskog nogometaša i člana londonskog Tottenhama.

- Dobro da smo uopće izvukli živu glavu. Nikad u životu nisam igrao takvu utakmicu, letjeli su udarci i uvrede. Na stadionu osim nas igrača i sudaca nije bilo žive duše - govori Son.

U sljedeće kvalifikacijsko kolo izravno prolazi samo prvoplasirana reprezentacija iz skupine, a drugoplasirani se nada istome jer će četiri druga, ona najbolja, također proći dalje. Zanimljivo je, Sjeverna i Južna Koreja poravnate su na čelu grupe H sa sedam osvojenih bodova iz tri utakmice. Ni jedni ni drugi u kvalifikacijama još nisu primili pogodak.

Posljednji puta dvije Koreje u Pjongjangu su se sastale prije 29 godina.

- Bilo je kao u ratu, psovali su nas i pljuvali. Dobio sam nekoliko udaraca šakom u lice - rekao je Son.

Sljedeći susret ovih dvaju reprezentacija zakazan je za 4. lipnja sljedeće godine, ovoga puta u Seoulu.

Linker
19. travanj 2024 13:13