CROPIX
'NIKAD VIŠE TAKVOG IGRAČA'

PORUKE NAVIJAČA DIRAJU RAVNO U SRCE: 'Legende ne nestaju, legende ne umiru!; Hvala ti ratniče za sve!; Zašto Mandžo?; Ovo je sad prilika za Kalinića!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. kolovoz 2018. 22:46

Današnji iznenadni oproštaj Marija Mandžukića od hrvatske reprezentacije potresao je Vatrene, a iznenadio cijelu nogometu Hrvatsku. Nakon oproštajnog pisma Vedrana Ćorluke u petak, samo četiri dana poslije stiglo je novo sjetno pismo, još jednog majstora koji je godinama bio jedan od senatora i simbola nacionalne vrste.

Obojica su rekli zbogom u 32. godini, a sportsku javnost posebno je iznenadila odluka Marija Mandžukića, koji za razliku od Ćorluke, ipak nije toliko opterećen ozljedama.

Dojam je da je Mandžo mogao ostati još koju godinu u Dalićevoj vrsti, a vidi se to i po komentarima navijača. Facebook Sportskih novosti zasut je stotinama komentara kojima se navijači opraštaju od velikana Vatrenih i žale zbog preranog odlaska drugog najboljeg strijelca u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

Dragi navijači, uvijek sam više volio govoriti na terenu nego izvan njega. Stoga mi i ove riječi dolaze malo teže nego što mi je bilo uklizati protivniku ili istrčati sprint u 120. minuti. Teže, jer znam koliko radosti mi donose sva okupljanja, utakmice i pobjede. Teže, jer znam da je slušanje Lijepe naše prije utakmice najveća emocija. Teže, jer znam kakva je čast obući hrvatski dres i predstavljati svoju zemlju. Teže, jer znam da je ovo konačno i da nakon ovih riječi više nema povratka. Pa ipak, znam da je vrijeme baš za te riječi... Opraštam se od hrvatske reprezentacije. Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku. Doživjeli smo svoj san, napravili povijesni uspjeh i pritom osjetili nevjerojatnu ljubav navijača. Tih mjesec dana, kao i dočeci u Zagrebu, Slavonskom Brodu i cijeloj Hrvatskoj, ostat će najvažnija uspomena moje karijere. Bilo je to najljepše putovanje s reprezentacijom i najdraži povratak kući. Presretan sam, ispunjen i do neba ponosan na to srebro koje smo kovali godinama, kroz puno muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka. Nema idealnog trenutka za odlazak. Da možemo, vjerujem da bismo svi nastupali za Hrvatsku dok smo živi jer većeg ponosa nema. No, osjećam da je za mene taj trenutak sada. Da sam dao najbolje od sebe, da sam dao doprinos najvećem uspjehu hrvatskog nogometa. Prije 14 godina, prvi puta sam kao juniorski reprezentativac obukao sveti dres. Od tada sam upoznao, igrao i radio s puno odličnih suigrača, izbornika, trenera i ljudi oko reprezentacije. Svi smo imali isti cilj - dati sve za uspjeh Hrvatske. Zahvaljujem svima, jer je svatko na neki način ostavio trag u mojoj karijeri. Na tom putu sa mnom su uvijek bili moji najbliži, kojima zahvaljujem na velikoj podršci. I na kraju, hvala navijačima. Nitko od nas nije savršen. Promašivao sam prilike, gubio lopte ili krivo dodavao. No, uvijek sam dao sve od sebe i ostavio srce na terenu. Hvala vam što ste to prepoznali i bili uz mene i reprezentaciju. Od danas, moje je mjesto s vama - među najvjernijim navijačima Hrvatske. Voli vas Mandžo ❤ #mm17

A post shared by Mario Mandžukić MM 17 (@mariomandzukic_official) on

U moru komentara zahvale gotovo da i nema onih negativnih, a ovdje donosimo 20 najzanimljivih.

1. Legende ne nestaju, legende ne umiru... Hvala naš MM na svemu a najviše na srcu kojeg si ostavio na terenu u svim klubovima za koje si igrao, i za Vatrene naše ....Živio legendo!

2. Hvala ti ratniče za sve lijepe trenutke !

3. Legenda,ovakav se igrač samo jednom rađa. Kritičarima i hejterima nije odgovarao putem medija nego još boljom igrom i nezaboravnim golovima. Ponos Slav.Broda !

4. Hvala Mandžo, ali zašto? Mogli ste otići nakon Europskog prvenstva, ima u tebi još dinamita bojim se da će sada još neki reći zbogom repki.

5. Prerano si se odlučio za mirovinu, Manđo

6. Mandžo je uvik davao 200% za Hrvatsku. Takvog napadača je teško zamijeniti. I jako mi je žao sto je napustia repku. Sada je red na nove klince da se ugledaju kako se bori za Hrvatsku i neki novi Manđukići ili Ćorluke dođu. Živ bija pajdo i sritno!

7. Ma odigraće jos oproštaljku!

8. Hvala Mandžo. Ovo je sada prilika za Kalu da napokon zauzme startno misto centarfora koje je odavno zaslužio.

9. Samo da Luka i Raketa ne nazovu. Lako za ostale

10. Hvala ti Mandžo za sve što si napravio za svoju Hrvatsku....Hvala ti punooooo...

11. Pa mogo je još odigrat koju utkmicu jer nije toliko star. Al kad je tako, lijepu penziju ti želim !!!!!!!!!

12. Isti slučaj ko i u rukometu....dok se naši opraštaju sa 30 godina, druge ekipe ostaju uigrane i osvajaju nešto, a mi svake dvije godine imamo drugu ekipu.

13. Legendo, čovjece s dva pluća, koji je uvijek davao 150 posto za domovinu, hvala ti na svemu i nećemo te zaboraviti, kao ni onaj trenutak kad si se pos*** po bahatim Englezima

14. Najbolji defenzivni napadač na svijetu..falit će nam jakkooo

15. Hvala tebi na svim radosnim trenucima koje si nam priuštio!

16. Mario vrati se u Dinamo sad!

17. Ostat će zapamćen kao "radni napadač" , kojemu nije prvenstveno zadaća postizanje pogodaka već sudjelovanje i u napadu i obrani , borben i može neprestano trčati a za njega ozljeda ne postoji , taj "identitet" je izgradio u Bayernu a "nadogradio" u Juventusu. Naravno mi ćemo ga najviše pamtiti po postizanju ključnih pogodaka što za reprezentaciju što za Juventus u LP . Igrač za velike utakmice , gdje je redovito bio igrač odluke dokazao je to i u nokaut fazi SP a ili u LP prošle sezone protiv real Madrida.

18. Svaka čast Mario! Odradio si svoje, časno i pošteno, sad se bori za boje svog kluba i uživaj! SRETNO! Dva velikana odoše. Nadam se da će na ovom stati ove godine.

19. Hvala ti na svemu legendo, na svim lijepim trenucima koje smo imali uz tebe i cijelu repku! Pamtit ćemo tvoje igre zauvijek i ostat ćeš dio hrvatske nogometne povijesti. Živio!!!!

20. Svaka riječ je suvišna za ovog momka koji ostavljao srce na terenu. Slažem se da je odigrao i neke loše utakmice, ali nikad nije bilo u pitanju njegovo htjenje i želja, zato Mario hvala ti što smo te mogli gledati kako ostavljaš svoje junačko srce na terenu. Jedan je Mario Manđukić!

Mario Mandžukić je za hrvatsku reprezentaciju debitirao u studenome 2007. U 11 godina skupio je 89 nastupa i zabio je 33 pogotka. Više golova od njega zabio je samo Davor Šuker (45 pogodaka). U hrvatskom dresu igrao je na Euru 2012., SP 2014., Euru 2016. te na nedavno završenom SP u Rusiji, gdje je sa "vatrenima" osvojio srebro.

Na SP u Rusiji postigao je tri pogotka, sve u nokaut fazi, a posebno ćemo pamtiti pobjednički gol u produžetku polufinalne utakmice protiv Engleske. I u finalu SP-a je bio strijelac, a sada se pokazalo da mu je to bio posljednji nastup u hrvatskom dresu.

Linker
11. travanj 2024 23:08