REUTERS
HRVAT ZANIMLJIV NA TRŽIŠTU

SLAVEN BILIĆ PREUZIMA KLUPU REPREZENTACIJE KOJA JE RAZOČARALA NA MUNDIJALU? Legenda ga želi dovesti, otkrivamo reakciju bivšeg izbornika Vatrenih

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. srpanj 2018. 00:07

Adam Nawalka više nije poljski izbornik. Jučer je imao oproštajnu presicu, objasnio razloge lošeg rezultata na SP-u, pozdravio se s javnosti i navijačima i otišao u legendu.

Poljski su se mediji, dakako, odmah počeli baviti imenom njegova nasljednika, a kao jedan od kandidata spominje se i - Slaven Bilić!?

Poljaci pišu da je Bilić velika želja Zbigniewa Bonieka, aktualnog predsjednika Saveza i legende tamošnjeg nogometa, odnosno da ga je Boniek hvalio još 2008. kad smo Poljsku pobijedili u skupini Eura s “drugom momčadi”. Tada je Boniek Bilića hvalio na sva zvona, sad ga ima i priliku dovesti, no ima li dovoljno argumenata?

Slaven Bilić je trenutačno u Rusiji, gdje odrađuje, na svoj osebujan i nimalo konvencionalan način, analitiku za engleski ITV. No Slaven Bilić je i trener koji je trenutačno bez angažmana. Kao takav je, pogotovo u ovo vrijeme, zanimljiv kadar na tržištu.

Koliko smo mi upoznati iz bliskih mu izvora, Bilić je počašćen što ga se smatra jednim od kandidata za poljskog izbornika, ali već ima neke načelne dogovore i opcije koje su pokrenute i prije SP-a u Rusiji te očekuje njihove epiloge.

Linker
14. travanj 2024 08:57