REUTERS/Murad Sezer
ANARHIJA U ARGENTINSKOJ MOMČADI

SLAVNI ARGENTINSKI TRENER BEZ DLAKE NA JEZIKU OPLEO PO ARGENTINSKIM TRAGIČARIMA 'Momčad je izgubljena. Ako use*eš na Svjetskom prvenstvu...'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 23. lipanj 2018. 22:57

Otprilike sat vremena nakon pobjede Hrvatske nad Argentinom u španjolske medije je procurila snimka razgovora Atleticovog trenera Diega Simeonea i pomoćnika Germana Burgosa u kojoj Simeone kritizira argentinsku reprezentaciju.

"Ono što se se u ovom trenutku događa s reprezentacijom, to je, nažalost, ono što se događa posljednje četiri godine. Anarhija. Nema upravljanja s razina koje bi to trebale raditi, momčad je izgubljena", rekao je Simeone.

"Vratar (Caballero)... reci mi iskreno, German, on je to već bio učinio. Napravio je to protiv Španjolske, protiv Italije... Usereš li na Svjetskom prvenstvu, to je gol", dodao je 48-godišnji Simeone.

On je kao branič odigrao 106 utakmica za Argentinu, a ranije se spominjao kao kandidat za klupu Argentine, no prije godinu dana imenovan je Jorge Sampaoli.

"Svi govorimo kako su igrači najvažniji za igru. Kada useremo mi treneri, to je sigurno gore nego kada useru igrači. Trener jako puno sudjeluje u tome", istaknuo je Simeone koji s Atleticom ima ugovor do ljeta 2020. godine.

"Način na koji je Argentina igrala protiv Hrvatske trebao je biti način kako igrati protiv Islanda i obratno. Momčad je loša, no to je Argentina te vjerujem da će proći dalje. Nigerija će pobijediti Island pa će imati priliku (u zadnjem kolu) protiv nje ako Island ne pobijedi Hrvatsku. Sada sve ovisi o Islandu. Ako ne pobijedi u niti jednoj od dvije utakmice...", objašnjava Cholo na snimci.

Soccer Football - Europa League Final - Olympique de Marseille vs Atletico Madrid - Groupama Stadium, Lyon, France - May 16, 2018   Atletico Madrid coach Diego Simeone with his medal as he celebrates winning the Europa league   REUTERS/Peter Cziborra
REUTERS/Peter Cziborra

"Messi je jako dobar, no jako je dobar jer je priključen izvanrednim igračima. Kada bi morao izabrati između Messija i Ronalda za jednu normalnu ekipu, koga bi odabrao?", pita se.

Linker
17. travanj 2024 18:02