Foto: Boris Kovacev/ CROPIX
SKRIVANJE ADUTA

SN OTKRIVAJU STROGO ČUVANU TAJNU ZLATKA DALIĆA Na Argentinu s jednom promjenom u odnosu na Nigeriju? Evo tko je najveći dobitnik, a tko gubitnik...

HRVATSKA Vatreni pred sudar s Argentinom niti jednom nisu uvježbavali udarnu postavu za Nižni Novgorod
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. lipanj 2018. 09:59

Zlatko Dalić je neobično diskretan, u strogoj tajnosti čuva sastav za Argentinu, na treninzima u Roščinu niti jednom nije stavio formaciju koja će istrčati u Nižnom Novgorodu. Iako je imao dva dana priliku uigravati sheme za Gauče, hrvatski izbornik radio je na specifičnim vježbama i “preskočio“ taktičko usavršavanje jedanaestorice. Niti igrači ne znaju koji će točno izaći sastav.

Očekivali smo da će u utorak “otkriti karte“, no što ga je nagnalo da odigra “skrivača“? Vjerojatno ne želi da suparnik dobije prave informacije, jer koliko god bila zaključana vrata stadiona priče s njega cure, ili mu je bitno držati svoje igrače u laganoj neizvjesnosti, sve našpanane. Jučer su, tako, na treningu igrali stari protiv mladih, s pobjedom mladih, koji su većinom “druga garnitura”...

Minimalne rotacije

Ako nije imao potrebu isprobati postavu za Argentinu, znači da je to već učinio ranije, da ima ideju kako bi trebalo štimati, čak i ukoliko u glavi vrti dvije varijante, a ostao mu je i večerašnji trening na poprištu utakmice. Na naš upit koliko će izvesti novih igrača u početnoj postavi u odnosu na prvi ogled odgovorio je:

- Minimalno.

Prema ranijim planovima za Argentinu, ako bi se “minimalno“ odnosilo na jednog igrača, to je šansa Milanu Badelju u veznom redu, pretpostavljamo na račun Andreja Kramarića. Dođe li, eventualno, i do druge preinake, to bi bio ulazak Vedrana Ćorluke.

Ekipa koja je pokresala krila Orlovima temelj je današnjih Vatrenih. U sredini će igrati Rakitić, Badelj i Modrić, u napadu Rebić, Mandžukić i Perišić. Najveća enigma nastala je oko obrane. Kako su Vrsaljko, Lovren, Vida i Strinić u Kalinjingradu odigrali bez pogreške, što je sam Dalić konstatirao, a zadnji red je prvo što se ne mijenja ukoliko dobro funkcionira, logično je da ista četvorka stane sučelice Argentine.

Tako Vedran Ćorluka, ipak, ne bi dobio šansu da stotu utakmicu za Hrvatsku odigra protiv Messija. Barem ne od starta. No, to je i točka na koju stavljamo upitnik jer moguće je da Čarli uskoči umjesto Vide, ali i da na djelu opet ugledamo varijantu koja je testirana s Brazilom na Anfieldu kad se Vida našao na lijevom braniču.

REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS

Još na rovinjskim pripremama najčešće se “tesalo“ formaciju Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić - Rakitić, Badelj - Rebić, Brozović, Perišić - Mandžukić. Kako su se kasnije uključili finalisti Lige prvaka, a jasno da Lovren i Modrić igraju, to su pozicije Ćorluke i Brozović. Nije ni čudno što izbornik nije smatrao nužnim da na treninzima postavi udarnu jedanaestoricu, iako uvježbavanja nikad nije previše i očito postoji specifičan razlog zbog čega se opredijelio za “Top Secret” strategiju.

Vjerojatni sastav hrvatske reprezentacije protiv Argentine:

Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Rakitić, Badelj - Rebić, Modrić, Perišić - Mandžukić.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Njemačka osvaja SP!

Njemačka je kiksala na utakmici protiv Meksika, ali i dalje je jedan od najvećih favorita za osvajanje SP-a. Germania Sport ima tečaj 9,00 na njemačko zlato. OVDJE se kladite na tu opciju.

Linker
19. travanj 2024 21:39