REUTERS/Darren Staples
OPROŠTAJ OD MUNDIJALA

SUZE URUGVAJSKIH IGRAČA SU POTEKLE PET MINUTA PRIJE KRAJA Jedan od francuskih junaka nije ostao imun na reakciju prijatelja, a legenda ga je uništila

Piše: HinaObjavljeno: 06. srpanj 2018. 21:25

Francuska je u prvoj utakmici četvrtfinala pobijedila Urugvaj 2:0 i prva je reprezentacija koja je izborila polufinale Mundijala u Rusiji.

Urugvajci su bili oslabljeni neigranjem ponajboljeg igrača Edinsona Cavanija, ali pitanje je bi li im i on pomogao protiv ovakve Francuske koja djeluje izrazito uigrano i moćno te je time postala jedan od najvećih favorita za titulu svjetskog prvaka.

Dirljivu situaciju snimila je kamera pri samome kraju utakmice na stadionu Nižni Novgorod. U 89. minuti Antoine Griezmann pripremao se za izvođenje slobodnog udarca, a u živi zid stao je i urugvajski branič José Giménez koji nije mogao zaustaviti suze. Svjestan poraza i oproštaja od prilike za titulu prvaka, nekontrolirano je briznuo u plač, a zajedno s njime i brojni navijači na tribinama.

GOLOVE S UTAKMICE FRANCUSKA - URUGVAJ POGLEDAJTE OVDJE

Zanimljivo je da je branič urugvajske reprezentacije i Atletico Madrida ujedno i veliki prijatelj Antoinea Griezmanna tako da se zabrinutost i suosjećanje moglo iščitati i na licu Francuza.

Ovakva reakcija Gimeneza naišla je na grube riječi ITV-ovog stručnog sukomentatora Garyja Nevillea, legendarnog bivšeg nogometaša Manchester Uniteda.

"Je li on to plakao? Pa zašto je plakao pet minuta prije kraja. Jesam za pokazivanje emocija, ali ovo je sramotno. Pa tvoja momčad ima još pet miuta i možeš zabiti dva gola", rekao je Neville.

Urugvajci su cijelu utakmicu odigrali srčano i borbeno, trudili su se do samoga kraja, no ovako jaku Francusku bit će iznimno teško zaustaviti.

Soccer Football - World Cup - Quarter Final - Uruguay vs France - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 6, 2018  Uruguay's Jose Gimenez looks dejected after France's Antoine Griezmann (not pictured) scored their second goal   REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj

Nakon utakmice oglasili su se izbornici. Prvi je bio francuski izbornik Didier Deschamps:

"Već protiv Argentine smo napravili nešto veliko, a danas smo još pojačali razinu svoje igre. Na raspolaganju imam dobru momčad koja ima još prostora za napredak jer je ponekad vidljiv nedostatak iskustva. Jako sam ponosan na ovu skupinu igrača. Samim ulaskom u polufinale napravili smo nešto veliko i ovo za Francusku nije propalo Svjetsko prvenstvo, a trenutačno nemamo ni ozlijeđenih niti kartoniranih igrača. Vidjet ćemo što će se dogoditi za četiri dana".

Onda se oglasio i Oscar Tabarez:

"Protivnik je bio bolji i ja mu čestitam. Moji igrači su se trudili, ali Francuska je jako dobro kontrolirala utakmicu, a kada je povela sa 2-0 njezina je prednost bila prevelika. Svaki je poraz bolan, ali moramo znati da su se mnoge reprezentacije oprostile od ovog natjecanja i prije nas. Naš san je danas završio, ali uskoro će započeti nove kvalifikacije za sljedeće Svjetsko prvenstvo".

Linker
26. travanj 2024 05:58