REUTERS/Michael Dalder
PODRŠKA SA SVIH STRANA

ŠVEDSKA UJEDINJENA U PODRŠCI IGRAČU KOJI JE POSTAO METOM RASISTIČKIH NAPADA 'Neprihvatljivo je da bude izložen prijetnjama i uvredama'

Piše: HinaObjavljeno: 26. lipanj 2018. 21:15

Švedska nogometna reprezentacija ujedinila se oko veznjaka Jimmya Durmaza koji je postao meta rasističkih uvreda nakon poraza od Njemačke (1-2) u susretu 2. kola F skupine svjetskog prvenstva.

Veznjak Toulousea je u sudačkoj nadoknadi napravio prekršaj nakon kojeg je Njemačka golom Tonija Kroosa stigla do pobjede.

Durmaz je nakon utakmice bio meta švedske javnosti, a dobio je i niz prijetnji smrću te rasističke komentare zbog svog porijekla. Durmaz je rođen u Švedskoj, no porijeklom je Sirijac.

"Ne možemo tolerirati da neki igrač bude izložen prijetnjama i uvredama. To je posve neprihvatljivo," kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand poručivši kako su prijetnje prijavljene policiji.

Prema pisanju švedskih medija igrači su se ujedinili oko Durmaza i na taj način su mu željeli pokazati podršku.

Švedska kolo prije kraja natjecanja po skupinama ima tri boda, kao i Njemačka, a u vodstvu je Meksiko sa šest bodova. Upravo će Švedska i Meksiko u zadnjem kolu odučiti o putniku u osminu finala.

Linker
25. travanj 2024 23:12