Michael Regan/Getty Images / Getty Images
WELCOME TO NIŽNJI

UPOZNAJTE STADION I GRAD U KOJEM ĆE VATRENI ODMJERITI SNAGE PROTIV ARGENTINE Stadion koji prima 43 tisuće navijača, moderan i zatvoren kao arena

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. lipanj 2018. 00:18

Stadion Nižnji Novgorod novo je zadnje završeno krajem prošle godine, u dijelu grada gdje se Oka ulijeva u Volgu poznatom kao Strjelka. Prima 43.319 gledatelja za Svjetsko prvenstvo, moderan i zatvoren kao arena.

Na suprotnoj je strani Volge od centra grada, i domaći ljudi još se navikavaju na njega, taksist koji nas je vozio totalno je promašio, a još je i bio gluhonijem, pa dok smo se sporazumijeli, preko aplikacije, put od centra trajao je sat vremena. I taksisti su očito novi angažirati za potrebe Mundijala.

VIDEO: Nikola Lipovac

Kada su 'boje' u pitanju, Hrvatska će protiv Argentine igrati u crnim dresovima, kao što je bilo s Nigerijom, a dogodit će se i protiv Islanda. Takva je odluka FIFA-e. No, većina navijača kaže – mi ćemo na stadion u „kockicama“. Za opremu se brinu čak trojica ekonoma Mladen Pilčić, Goran Vincek i Dennis Lukančić, a dojam među njima, koji je 20 godina na velikim natjecanjima Pilčić, ispalio je konkretnu prognozu.

March 23, 2018 - Miami Gardens, Florida, USA - Croatia midfielder Ivan Rakitic (7) in action during a FIFA World Cup 2018 preparation match between the Peru National Soccer Team and the Croatia National Soccer Team at the Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida., Image: 366825755, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

- Dobit ćemo Argentinu 2:1.

Grad Nižni Novgorod

Nižni Novgorod ima oko 1,2 milijuna ljudi, pada mu broj stanovnika, no radi se o ugodnom gradu na ušću rijeke Oke u Volgu, koja ga siječe na pola i impresivno dominira krajolikom.

Stari dio, u kojem je i Kremlj, utvrda gdje se nalaze građevine, ali muzej negdašnje ratne tehnologije tehnologije i oružja poput topa i aviona, s jedne „otvara“ šetnicu u centru koji je izgrađen u duhu kombinacije istočnoeuropske i srednjeeuropske infrastrukture.

No, Svjetsko prvenstvo je izazov na kojem se vidi da nemaju tako često navalu turista jer kad u restoranu u središtu grada ponestane bešteka to je prilično jasno.

Linker
19. travanj 2024 23:50